Δεν θα γίνει χαβούζα της Αττικής η Ψυττάλεια

Ήδη υπέβαλαν στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας και Ακροκέραμου, προκειμένου να γίνει δεκτή η υποδοχή των επιπλέον λυμάτων με φορέα υλοποίησης του έργου της ΕΥΔΑΠ! Η… ανακίνηση του θέματος σήμανε συναγερμό στον Πειραιά και ο αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Χρήστου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των βουλευτών της περιοχής, των δημάρχων, εκπροσώπων φορέων και συνδέσμων, προκειμένου να μη γίνει η Ψυττάλεια «χαβούζα» όλης της Αττικής. Ο Στ. Χρήστου κατήγγειλε τη συμπεριφορά του ΥΠΕΚΑ και της ΕΥΔΑΠ, που προχωρούν σε αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των λυμάτων της Αττικής χωρίς διαβούλευση με τους φορείς της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Καυτηρίασε επίσης και τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των ΟΤΑ και πολιτών της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι πανηγυρίζουν και δηλώνουν ότι δεν θέλουν ΚΕΛ στην περιοχή τους γιατί θέλουν καθαρή θάλασσα και δεν τους νοιάζει για τους κατοίκους του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Μετά από τη συζήτηση που ακολούθησε συμφώνησαν να εισηγηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να μην εγκρίνει την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί για το ΚΕΛ Ψυττάλειας και Ακροκεράμου με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΑΠ.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το ΔΣ του ΠΕΣΥΔΑΠ που συνεδρίασε εκτάκτως και κατήγγειλε ως παράνομη την ενέργεια του ΥΠΕΚΑ και την ΕΥΔΑΠ τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει δώσει οδηγία ώστε οι τοπικές κοινωνίες να διαχειρίζονται σε δικούς τους χώρους τα λύματά τους και να μην τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές.

Το θέμα έφερε και στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο Πειραιάς να γίνει… αποχωρητήριο της Αττικής. Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να δεχθεί λύματα άλλων περιοχών στην Ψυττάλεια που ανήκει στα διοικητικά του όρια γιατί είναι ήδη επιβαρυμένη και δεν «σηκώνει» άλλο φορτίο.


Σχολιάστε εδώ