στα ενδότερα των ομάδων

• Μεταξύ Νίκου Ξανθόπουλου και Νίκου Κούρκουλου έπαιξε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην πρώτη δίκη για τους στημένους αγώνες. Όπως κάθε κατηγορούμενος, έτσι και ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας δήλωσε αθώος, αλλά εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι επιχείρησε να περάσει την εικόνα του αδικημένου από το σύστημα.

• Όλες τις κατηγορίες αρνήθηκε ο Ψωμιάδης, ενώ υποστήριξε ότι ουδέποτε γνώριζε τους συγκατηγορούμενούς του. Μπορεί να μιλούσε στα cd της ΕΥΠ με όλους τους άλλους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τους περισσότερους από τους συγκατηγορούμενούς του τους γνώρισε κατά τη διάρκεια της δίκης.

• Από την απολογία του Ψωμιάδη έγινε σαφής η προδιάθεση όλων να αποφύγουν τις περιπέτειες με δύσκολες ερωτήσεις στον γιγαντόσωμο παράγοντα και επιχειρηματία. Προσπερνούσαν χωρίς νέες ερωτήσεις τις απαντήσεις του λες και είχαν φτιάξει ένα ερωτηματολόγιο και το είχαν στείλει με email για να πάρουν γραμμένες και τις απαντήσεις.

• Επίσης έγινε αντιληπτή μία άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναδεικνύει την επιθυμία όλων να φορτώσουν τις ευθύνες σε έναν εκ των κατηγορουμένων, στον Αχιλλέα Μπέο. Καλλιεργείται το έδαφος ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για όταν έρθει η σειρά του να καθίσει στο εδώλιο για τα υπόλοιπα στημένα.

• Ενδεικτικό παράδειγμα της άγνοιας που είχε η έδρα του δικαστηρίου για τον Ψωμιάδη ήταν η αναφορά του στο θέμα της συζήτησής του με τον Νικόλα Πατέρα. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε καταθέσει ότι επικοινωνούσε με τον Big Mac επειδή τον θεωρούσε άνθρωπο της πιάτσας και ενημερωνόταν από εκείνον.

• Όταν, όμως, ήρθε η σειρά του Ψωμιάδη να απολογηθεί, η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον Πατέρα έγινε μία «καφενειακή κουβέντα». Χωρίς την παραμικρή διευκρινιστική ερώτηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και χωρίς να μένουν απορίες στον κόσμο.

• Μία άλλη λεπτομέρεια που προσπέρασε το δικαστήριο αφορούσε στην απόδραση του Ψωμιάδη στα Σκόπια. Για το πού βρήκε τα χρήματα, πώς τα έβγαλε στο εξωτερικό, πόσα είχε μαζί του πέρασαν στο ντούκου από το δικαστήριο, αν και έπρεπε εξαρχής να τεθούν ως ερωτήματα στον κατηγορούμενο, ειδικά από τη στιγμή που κατέθεσε ότι από το 2003 τον συντηρούσε η σύζυγός του.

• Μέχρι και κατηγορία για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος θα μπορούσε να σταθεί μόνο από την απολογία του Ψωμιάδη, αλλά η άγνοια, ενδεχομένως και η αδιαφορία επέτρεψαν στον πρώην παράγοντα να δηλώσει κατατρεγμένος από την κοινωνία. Έστω και σε πιο ροκ εμφάνιση σε σύγκριση με τον Ξανθόπουλο και τον Κούρκουλο.

• Άλλο ένα ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως μέσα στην εβδομάδα. Αποκαλύψαμε το πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη δημιουργία μίας εταιρίας λαϊκής βάσης και η παρουσίαση του νέου γηπέδου εξελίχθηκε σε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή όλων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ».

• Το πλάνο, πάντως, είναι εξαιρετικό. Μεγαλόπνοο με πολλές αναφορές στις ρίζες και γενικότερα σε κάθε προσφυγικό στοιχείο του Ελληνισμού.

• Από τον Πόντο έως και τη Μικρά Ασία με την Κωνσταντινούπολη στο επίκεντρο. Αλλά και με ξεκάθαρη την επιθυμία του Μελισσανίδη να αφυπνίσει μνήμες και συνειδήσεις και να στρέψει το μυαλό όλων προς τις αλύτρωτες πατρίδες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

• Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έκλεψε την παράσταση μέσα στην εβδομάδα παρά την εκπληκτική απόδοση του Ρομπέρτο στον αγώνα Ολυμπιακός – Μπενφίκα. Μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος προσπάθησε να κλέψει το πεντάλεπτο της δημοσιότητας με αναφορά στα σχέδια για ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης» και μέσω της προοπτικής να εξυγιάνει το «τριφύλλι».

• Μοιάζει, βέβαια, λειψό το πλάνο που καταστρώνουν οι «πράσινοι», αλλά και μόνο το γεγονός πώς προχώρησαν στη διαρροή του την ίδια μέρα με την εκδήλωση της ΑΕΚ αναδεικνύει την ανάγκη όλων στο περιβάλλον του Αλαφούζου να δείξουν ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει πρωταγωνιστής. Επικοινωνιακά, πάντως, το θέμα θάφτηκε με συνέπεια να προετοιμάζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ και μία συνέντευξη Τύπου.

• Στριμωγμένος στα σχοινιά αισθάνεται ο Γιώργος Σαρρής και γι’ αυτό άρχισε να εμφανίζεται από το Γουδί το φάντασμα του Γιόζεφ Μπλάτερ και η απειλή ότι πρέπει να περιμένουμε παρέμβαση της ΦΙΦΑ αν θιγεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου από τους ελέγχους της Πολιτείας. Αλλά οι πληροφορίες από τους κρατικούς φορείς επιμένουν πως σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει ειλημμένη απόφαση για διερεύνηση όλων των δραστηριοτήτων στην ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια.

• Ο Σαρρής, πάντως, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, διότι αφενός ποντάρει στον Μισέλ Πλατινί της ΟΥΕΦΑ και αφετέρου ζητάει βοήθεια και από τη ΦΙΦΑ, δηλαδή, τον Γιόζεφ Μπλάτερ. Ο τελευταίος, όμως, δεν λέει ούτε καλημέρα στον Γάλλο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι στην ΕΠΟ πρέπει να αποδειχθούν και καλοί ακροβάτες.

• Η έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης ανέδειξε το άγχος του Σαρρή παρά το γεγονός ότι ο Χιώτης παράγοντας θέλησε να δείξει ότι παραμένει ψύχραιμος επειδή «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Τον πρόεδρο της ΕΠΟ προβληματίζει ιδιαίτερα και το γεγονός πως με την πλευρά της Πολιτείας συντάσσονται πλέον ξεκάθαρα τρεις μεγάλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

• Μεγάλο ντέρμπι έγινε χθες στα Γιάννενα μεταξύ του ΠΑΣ και του ΟΦΗ με τον Σάκη Τσιώλη στη μέση, καθώς πριν από 20 μέρες απέρριψε πρόταση των Κρητικών και τη Δευτέρα συμφώνησε με τους Ηπειρώτες. Το ωραίο της υπόθεσης με τον Καρδιτσιώτη ήταν ότι από το περιβάλλον του διέρρευσε πως η προσφορά του ΟΦΗ έφτανε στα 20.000 τον μήνα, ενώ του ΠΑΣ στα 12.000!

• Επικοινωνιακά ο Τσιώλης ξέρει καλά το παιχνίδι και προφανώς θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι επέλεξε την ομάδα των Ιωαννίνων για άλλους λόγους και όχι για τα χρήματα. Θα ‘χει, πάντως, ενδιαφέρον η συνεργασία του με τον Γιώργο Χριστοβασίλη εάν χαθεί ο στόχος των πλέι οφ και αρχίσει να σφίγγει το ζωνάρι στον ΠΑΣ…

• Έχει ξανοιχθεί ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας και η απώλεια των εσόδων από τη συμμετοχή στα πλέι οφ μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα, διότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα λεφτά του Ντε Βινσέντι και του Οικονόμου χάρη στα οποία τρέχουν τη σεζόν στον ΠΑΣ… Η ουσία, πάντως, είναι ότι ο Τσιώλης πιστεύει το πλάνο και έτσι μπορεί να αποτρέψει επανεμφάνιση παλιών κακών συνηθειών στην ομάδα της Ηπείρου.


Σχολιάστε εδώ