Ντέρμπι τίτλου στο Φάληρο

Έτσι, η σημερινή μονομαχία των δύο ομάδων (19:30 Novasports1) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μοιάζει όχι απλά με ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και με την υποθήκη για τον τίτλο.

Έξτρα κίνητρο 1 εκατ. ευρώ!

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία σημαντική νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μπενφίκα. Έστω και αν κορυφαίος παίκτης του ματς αναδείχθηκε ο Ρομπέρτο με σωρεία εκπληκτικών αποκρούσεων. Έχει τεράστια σημασία, άλλωστε, για κάθε ομάδα να διαθέτει αξιόλογο τερματοφύλακα.

Η νίκη επί των αετών της Πορτογαλίας, πάντως, άνοιξε για τα καλά στους παίκτες του Ολυμπιακού την πόρτα του θησαυρού. Σε συνδυασμό πάντα με το διπλό στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε έξτρα πριμ 1 εκατ. ευρώ εάν κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» το «τρία στα τρία» μέσα σε μία εβδομάδα. Ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες, οι οποίοι ούτως ή άλλως θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μίτσελ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βάις. Ο Σλοβάκος τέθηκε νοκ άουτ και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στην 11άδα του Τσόρι Ντομίγκεζ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως μπορούν να χωρέσουν στην ίδια 11άδα οι Φουστέρ, Τσόρι και Σαβιόλα που δείχνουν να μπερδεύονται όταν παίζουν παρέα.

Χωρίς τον Βίτορ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Αθήνα κατ’ ευθείαν από το Ισραήλ. Ο Χιουμπ Στέφενς προχώρησε σε περιορισμένο ροτέισον, αλλά έβαλε και τις φωνές στους παίκτες του επειδή έδειξαν στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα το βράδυ της Πέμπτης ότι το μυαλό τους βρισκόταν στο σημερινό ντέρμπι. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ολλανδό τεχνικό είναι η απουσία του Βίτορ, ο οποίος τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Πορτογάλος αποτελούσε κλειδί για τον ΠΑΟΚ τόσο στην άμυνα ως παρτενέρ του Κατσουράνη, όσο και επιθετικά, καθώς είχε εξελιχθεί σε πρώτο σκόρερ της ομάδας του μέσα από τις προωθήσεις του στα στημένα. Όπως φάνηκε κόντρα στη Μακάμπι, ο Στέφενς θα χρησιμοποιήσει τον Κατσικά, ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν θα εμπιστευθεί τον Νίνη ή τον Λούκας για τη θέση του επιτελικού μέσου. Εκτός και αν παίξουν και οι δύο, οπότε θα μείνει εκτός ο Σαλπιγγίδης.

Το ντέρμπι θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη του τίτλου. Με νίκη ο Ολυμπιακός καθαρίζει τη μπουγάδα από τον Νοέμβριο! Δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει στην πορεία ο ΠΑΟΚ τους έξι βαθμούς της διαφοράς. Αντίθετα, με Χ και 2 ο «δικέφαλος» είτε θα μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είτε θα μετατραπεί από ισχυρό αουτσάιντερ στο απόλυτο φαβορί. Κι αυτό επειδή θα υπερτερεί στην ισοβαθμία και οι παίκτες του θα αποκτήσουν τεράστια αυτοπεποίθηση για να ξεπεράσουν στην πορεία όποιο εμπόδιο ορθωθεί στον δρόμο τους.


Σχολιάστε εδώ