Μπροστά στον λαό (το ξεμπρόστιασμα)

Καλεί, όμως, τα κόμματα του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου για συνενωτικό διάλογο. Ξεκινάει με αντίφαση και παραπλάνηση, με ανειλικρίνεια, υποκρύπτοντας ανομολόγητες προθέσεις.

Επιδίωξη της intelligencia είναι η συγκόλληση και ο εξωραϊσμός αμαρτωλών κομμάτων και αμαρτησάντων προσώπων. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι απευθύνεται στο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόν ΠΑΣΟΚ, την με μνημονιακές αμαρτίες βαρυνόμενη ΔΗΜΑΡ και τινές άλλους της αυτής συνομοταξίας μετεωρίτες.

Πολιτικό πλαίσιο του λεγόμενου μανιφέστου ο οικονομικός φιλελευθερισμός, η μνημονιακή πορεία της χώρας, η πολιτική του ενδοτισμού (παλαιά σημιτική πρακτική) και φυσικά η απουσία κοινωνικής ευαισθησίας και φιλολαϊκής πολιτικής.

Για να μην μπερδευόμαστε εμείς οι αποτελούντες την Πρωτοβουλία συγκρότησης του ενδιάμεσου (κεντρώου) χώρου έχουμε σημείο αναφοράς τον λαό, απευθυνόμαστε απευθείας σʼ αυτόν και ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία. Αντιπαρερχόμαστε σχήματα και πρόσωπα του υφιστάμενου μνημονιακού σκηνικού, όχι μόνο διότι βαρύνονται με μη υποκείμενα σε ηθική παραγραφή πολιτικά εγκλήματα, αλλά και διότι τα απεχθάνεται και ο ίδιος ο λαός. Δεν θέλει να ακούει γιʼ αυτά και γιʼ αυτούς.

Απευθυνόμαστε, επίσης, στους εγκλωβισμένους έλληνες πολίτες στα σχήματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Απευθυνόμαστε στους εγκλωβισμένους στο σύστημα Σαμαρά πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλους των οποίων τα δικαιώματα (περιουσιακά, εργασιακά, προνοιακά) κατακρεούργησαν οι μνημονιακώς κυβερνώντες. Απευθυνόμαστε στους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους. Δεν τους προτείνουμε μαγικές λύσεις. Τους ζητάμε να συμπορευτούμε σχηματίζοντας μια ενδιάμεση πολιτική δύναμη με λαϊκά χαρακτηριστικά, χωρίς ελιτίστικη καθοδήγηση για να αναζητήσουμε μαζί λύσεις χαράσσοντας άλλες πολιτικές.

Η Πρωτοβουλία έχει στόχο την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή με αλληλεγγύη. Δεν την ενδιαφέρουν οι επιμέρους αφετηρίες ούτε οι διαφορετικές διαδρομές που έχει ακολουθήσει ο καθένας.

Μόνη προϋπόθεση είναι η πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και την αβίαστη λειτουργία των θεσμών της, καθώς και τις γενικές αρχές που συγκροτούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αμετάθετος στόχος η ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας μέσα στο πλαίσιο των διεθνών δομών στις οποίες ανήκει η χώρα μας.

***

Ο ενδιάμεσος (κεντρώος) χώρος είναι χώρος ισορροπίας, κατευνασμού, συμφιλιωτικός για τον λαό. Αγκαλιάζει, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, όλες τις καταπιεζόμενες κοινωνικές ομάδες. Προς αυτές απευθυνόμαστε. Δεν αλληθωρίζουμε χαράσσοντας κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές γραμμές, όπως χαράζουν κάποιοι άλλοι στην άμμο για να παραπλανήσουν τον λαό. Κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Παίρνουμε από το παρελθόν ό,τι θετικό και αφήνουμε στην κρίση της ιστορίας ό,τι αρνητικό.

Η Πρωτοβουλία καλεί τους νέους και τις νέες να στηρίξουν την προσπάθεια, να διακινήσουν τη κατευθυντήρια διακήρυξη της Πρωτοβουλίας μας που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα τόσο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όσο και από κάθε άλλο μέσο δημοσιότητας.

***

Η Πρωτοβουλία απευθύνεται και σε εκείνους τους πολίτες οι οποίοι όχι συνειδητά, αλλά παραπλανημένοι και απληροφόρητοι ακολουθούν κάποιους παρανοϊκούς που μπερδεύουν τη γαλανόλευκη με τη σβάστικα. Παίρνουμε από τους παρανοϊκούς τη γαλανόλευκη και τους χαρίζουμε τη σβάστικα.

* Ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός είναι πρόεδρος του Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής


Σχολιάστε εδώ