«Κράτος δικαίου» της συμφοράς

Με τη δαμόκλειο σπάθη των τοκογλύφων δανειστών μας πάνω απʼ τα κεφάλια μας –«σωτήρες» γαρ και τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη!– η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση της χρεοκοπημένης πατρίδας μας και των εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών της περί άλλα τυρβάζει… υπερηφάνως!

Ξημερώματα της Πέμπτης εισέβαλαν τα ΜΑΤ στο Μέγαρο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή, με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, μπήκαν σε στούντιο του Μεγάρου που εξέπεμπε εκείνη τη στιγμή, άφησαν επίτηδες ανοιχτή την πόρτα για να φαίνονται τα οπλοπολυβόλα συναδέλφων τους και διέκοψαν τη μετάδοση της εκπομπής. Στη συνέχεια εξεδίωξαν με… αβρό τρόπο τους περίπου 20 εργαζόμενους που βρίσκονταν στον χώρο και έκλεισαν την εξωτερική πύλη του κτηρίου, ελλείψει λουκέτου, με… χειροπέδη, γελοιοποιώντας τη χώρα μας διεθνώς!

Προσθέτω ότι το απεχθές αυτό εγχείρημα ήταν προσχεδιασμένο από τους Σαμαρά – Βενιζέλο και ότι το υπερασπίστηκε ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΣ μετά εμπύρετης μανίας ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο ίδιος άνθρωπος, θυμίζω, που το 2011 –το είδα με τα μάτια μου και το άκουσα με τα αυτιά μου σε ανάρτηση στο διαδίκτυο– κοπτόταν με όντως ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ υπέρ της διατήρησης της ΕΡΤ. Ένα από αυτά διελάμβανε ότι χωρίς την ΕΡΤ και τις συχνότητές της, οι βόρειες και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας θα κατακλύζονταν από τουρκικές, σκοπιανές κ.ά. εκπομπές, αποκόπτοντας τον εκεί πληθυσμό από τις ελληνικές ρίζες του. Αυτά είχαν λεχθεί όταν ο τρισάθλιος κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μόσιαλος, επιδίωκε να παραχωρηθεί το Ραδιομέγαρο στο… υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! (Ευρηματικός, πράγματι, ο Γιωργάκης στις μετονομασίες των υπουργείων. Το εν λόγω υπουργείο λειτουργεί από τότε ως άντρο πλειάδας κακοποιών.)

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μόλις έπεσε απροσδοκήτως το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ, είχε αποφανθεί ότι κάθε αναδιοργάνωση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ και μάλιστα σε τακτό χρονικό διάστημα. Η… πατριωτική κυβέρνηση –ο Φώτης Κουβέλης είχε αποχωρήσει από αυτήν λόγω ακριβώς της ωμής επίθεσής της εναντίον της ΕΡΤ– εκώφευσε στην προτροπή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακριβέστερα: τον έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της! Εκκρεμεί ακόμα –γιατί άραγε;– η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«“Κράτος δικαίου” της συμφοράς» είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου. Τον εμπνεύστηκα ακούγοντας τον επανακάμψαντα προ αρκετών μηνών στη ΝΔ πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρικόπουλο. Απαντώντας μετά τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή στις στριμωκτικές ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντώνη Δελατόλα τον… θαύμασα ενωτιζόμενος τον κυνικό ισχυρισμό ότι «είμαστε κράτος δικαίου και ορθά έπραξε η κυβέρνηση να βάλει τάξη στο Ραδιομέγαρο». Και με τα ΜΑΤ; Επέμειναν οι ερωτώντες. «Και με τα ΜΑΤ, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος». Και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε ότι τον Ιανουάριο αναλαμβάνει η χώρα μας την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να λειτουργεί κανονικά». Ερώτημα δικό μου: Και τι θα την κάνει την Προεδρία ο Σαμαράς; Απάντηση: Θα τη μετατρέψει σε φερέφωνο της Μέρκελ.

(Είχα ακούσει τον Μαρκόπουλο να αγορεύει ως στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από του βήματος της Βουλής και με είχε εντυπωσιάσει. Είχα γράψει μάλιστα τις επόμενες ημέρες στη στήλη αυτή επαινετικότατο άρθρο για τον εν λόγω κύριο. Ο οποίος υποψιάζομαι ότι εγκατέλειψε τους Ανεξάρτητους Έλληνες μόνο και μόνο επειδή δεν τον έκαναν ex officio αρχηγό.)

Εκτός από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κεδίκογλου, τον Μαρκόπουλο και πολλούς άλλους του ιδίου φυράματος –στην πρώτη γραμμή Λαζαρίδης, Βορίδης, Κρανιδιώτης και Μουρούτης–, υπάρχει και ο Στουρνάρας. Του οποίου η δραστηριότητα, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι η πλέον καταστροφικά εγκληματική. Είναι, άλλωστε, και κουμπάρος του… άμεμπτου και… τιμιώτατου Γιάννου Παπαντωνίου. Ο οποίος απέδρασε οικογενειακώς ανενόχλητος, όπως και ο Χριστοφοράκος, στο εξωτερικό. Αυτό διατυμπανίζουν σχετικές φήμες. Αν ισχύουν αυτές οι φήμες, η κυβέρνηση και κυρίως προσωπικά ο Στουρνάρας έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Και αυτά όλα, όταν τους φτύνει κατάμουτρα ο Κώστας Καραμανλής, απουσιάζοντας για πρώτη φορά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Πρόκειται για ηγέτη, τον οποίο κάθε άλλο παρά τυχαία επιδίωξαν να τον βγάλουν από τη μέση.


Σχολιάστε εδώ