ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Η οποία το ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά ακίνητα και θα ψάξει να βρει αγοραστές στο εξωτερικό. Αυτά τουλάχιστον ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα στον Πειραιά. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι τα δικαστήρια δεν πρόκειται να φύγουν από τον Πειραιά και αυτό είναι πλέον δεδομένο.

// Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πειραιώτη δημοσιογράφου, συγγραφέα και στιχουργού Γιάννη Καλαμίτση, αλλά και στη μνήμη των δύο θυμάτων των τρομοκρατών στο Ν. Ηράκλειο, με την ευχή να είναι το αίμα τους το τελευταίο που χύνεται άδικα στον βωμό της τυφλής βίας, κράτησε το δημοτικό συμβούλιο. Μαζί με τους υπόλοιπους, τη μνήμη των θυμάτων τίμησαν και οι σύμβουλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που έκανε κάποιους κακεντρεχείς να πουν πως για πρώτη φορά είδαν αριστερούς αιρετούς να τιμούν τη μνήμη μελών της Χρυσής Αυγής!

// Έχει βρει τη φόρμουλα να εξαγοράσει το ιστορικό κτίριο του πρώην κινηματογράφου «Καλιφόρνια» στην περιοχή της Αγίας Σοφίας ο Δήμος Πειραιά και να το αξιοποιήσει για πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης θα επιδιωχθεί να διατεθεί ακίνητο του Δήμου Πειραιά που βρίσκεται σε άλλον δήμο για να γίνει η εξαγορά του «Καλιφόρνια». Αυτό θα είναι άλλη μία αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας που «λίμναζε» επί χρόνια χωρίς να προσφέρει τίποτε στους Πειραιώτες.

// Η επιτυχημένη πρώην διοικήτρια του Τζανείου Νοσοκομείου, γνωστή πειραιώτισσα πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία και δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χ. Αγραπίδη, Λίτσα Γιαννακάκου, τοποθετείται διοικήτρια στο Αττικό Νοσοκομείο. Όσοι τη γνωρίζουν τόσο από την πορεία της στο Τζάνειο όσο και από την εν γένει επαγγελματική (σ.σ.: είναι οδοντίατρος) και πολιτική της παρουσία λένε ότι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή που θα δικαιώσει όσους την επέλεξαν. Γιατί τη διακρίνει η επιμονή, η συνέπεια και η αφοσίωση στη δουλειά, στην οποία αφιερώνει όλο τον χρόνο της. Η στήλη εύχεται κάθε επιτυχία και πρόοδο στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Να σημειώσουμε πως αμετακίνητος, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες που διακινούσαν κάποιοι, έμεινε ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Κ. Πεταλάς, ο οποίος βέβαια κατά γενική ομολογία είναι επιτυχημένος.

// Τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά, λόγω των φιλικών δεσμών που διατηρεί με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο ζήτησε ο δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας Γιάννης Μαρούσης για να τακτοποιήσει ένα διαδικαστικό του θέμα. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φούρνων έχει οκτώ οικισμούς και ένα νησάκι, τη Θύμαινα, αλλά επειδή υπάγονται όλα στον ενιαίο δήμο, όταν πρόκειται να προκηρυχθεί κάποιο έργο για έναν συγκεκριμένο οικισμό, ο πάρεδρος το «κόβει» γιατί πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να περιλαμβάνονται σε ενιαία δημοτικά έργα και όχι αποσπασματικά. Όμως μεγάλα έργα είναι δύσκολο να γίνουν σʼ έναν τόσο μικρό δήμο, οπότε τα απαραίτητα για τους οικισμούς έργα, που είναι μικρά, δεν μπορούν να γίνουν. Τη λύση στο πρόβλημα βρήκε ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου Πειραιά Γιάννης Αγγελόπουλος που πρότεινε να χωριστεί ο Δήμος Φούρνων σε εννέα δημοτικές κοινότητες, οι οποίες σύμφωνα με τον Καλλικράτη μπορούν να προγραμματίζουν και να εκτελούν τοπικά έργα.

// Φοβερός νοτιάς «ξεσήκωσε» όλο τον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη. Ξηλώθηκαν τέντες, έπεσαν δέντρα, «κατέβηκαν» διαφημιστικές πινακίδες και γενικά έγινε ένα… μπάχαλο. Σε τουλάχιστον 40 περιπτώσεις επενέβησαν συνεργεία του δήμου για νʼ ανοίξουν δρόμους ή για να απεγκλωβίσουν οχήματα που τα είχαν «πλακώσει» κορμοί δέντρων. Από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ ήταν επί ποδός ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στάθης Κωσταντούζος, ο οποίος ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την ΕΛΑΣ και τα συνεργεία του δήμου για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

// Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό κοινωνικό σύλλογο «Φοίβος» Καμινίων, πραγματοποιούν δωρεάν μαθήματα σκάκι για ενήλικες αρχάριους, διάρκειας δύο μηνών, στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 22 & Κολοκοτρώνη).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.30 έως 20.00, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο (11, 18 και 25 Νοεμβρίου και 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου).

• Αληθεύει ότι κάποιος νεοτοποθετηθείς σε υψηλόβαθμη θέση σε διοικητικό συμβούλιο νοσοκομείου του Πειραιά είτε έχει μερίδιο σε ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στα βόρεια προάστια, είτε η κλινική αυτή ανήκει στην οικογένειά του; Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πώς θα πειστεί ο κόσμος πως δεν θα στέλνει ασθενείς από το κρατικό νοσοκομείο στο… μαγαζί του; Μήπως θα πρέπει να επανεξετασθεί η περίπτωση, γιατί ακόμα δεν υπεγράφη το ΦΕΚ και τα σχόλια άρχισαν…


Σχολιάστε εδώ