Η ώρα σου, Αλέξη…

Και ο στόχος δεν είναι μονοσήμαντος. Αναγκάζεις τους αντιπάλους σου να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μετρηθούν οι δυνάμεις τους. Και πώς θα συμπαραταχθούν. Τους μετράς κι εσύ. Λίγο πριν μπεις στην τελική ευθεία. Απέναντι έχεις μόνο το νήμα. Στις κερκίδες, το κοινό που περιμένει να δει ποιος είναι ο καλύτερος δρομέας.

Εκεί θα βρεθείς απόψε, Αλέξη. Σε περιμένουν όλοι να ακούσουν τι θα πεις. Ποιο είναι το συμβόλαιο που δεσμεύεσαι να τηρήσεις κατά γράμμα. Η πολιτική που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτήν που ακολουθεί ο αντίπαλος δρομέας και δίνει διέξοδο από τον μακρύ λαβύρινθο που πέντε χρόνια τώρα βρίσκεται η χώρα και ο λαός.

Θέλουν να ακούσουν οι πολίτες τη χειροπιαστή λύση που προτείνεις για το χρέος, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και τη γέννηση πραγματικού πλεονάσματος μέσα στα δεδομένα πλαίσια, ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Λύση που μπορεί να βάλει τέρμα στις στερήσεις και να ξαναφέρει το χαμόγελο. Με την Ελλάδα να στέκεται στα δικά της πόδια. Να πάψει να είναι όμηρος ξένων αφεντάδων.

Και βέβαια τις θέσεις αυτές θα τις αποδέχονται όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα λέει ο καθένας το δικό του, αλλά θα υπηρετούν αυτό που αποφασίζει η ηγεσία. Η ανεξέλεγκτη πολυφωνία μόνο κακό κάνει, διχάζει τον κόσμο και αποδυναμώνει τον αρχηγό.

Απόψε, Αλέξη, έχεις το πιο κρίσιμο ραντεβού μετά το ραντεβού με την κάλπη τον Ιούνιο του 2012. Από το πώς θα πάει θα φανεί ποια θα είναι η δική σου επόμενη μέρα…


Σχολιάστε εδώ