Επιτέλους, δωρεάν wi-fi για όλους!

To 2013 ήταν η χειρότερη χρονιά κατά τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι δηλαδή, γιατί διαρκεί ακόμα, δεν τέλειωσε, έχουμε καμιά πενηνταριά μέρες. Από το 2014 θα φτιάξουν τα πράγματα. Έτσι είπε. Καλά, το 2013 δεν είναι η χρονιά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα το success story; Δεν είναι η χρονιά που εισέρρευσαν κεφάλαια και επενδύσεις; Κάπου εκεί στη συνέντευξή του στον σκληρό ανακριτή Πρετεντέρη στο Mega, το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι ήρθαν ένα σωρό μεγάλοι επενδυτές, η IBM, οι Κινέζοι, o Google (έτσι είπε τον ιδιοκτήτη ή εκπρόσωπο της μεγαλοεταιρείας), είπε κι άλλους, και, γεννιέται το εύλογο ερώτημα τι έκαναν όλοι αυτοί οι άχρηστοι τύποι; Δεν αντελήφθησαν το αναγεννητικό μεγαλείο της μνημονιακής πολιτικής που δημιουργεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έφυγαν άπρακτοι; Διότι ή το success story ισχύει ή ότι το 2013 ήταν η χειρότερη χρονιά για τους Έλληνες. Και τα δύο δεν γίνεται. Αυτό, πάντως, που αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα κι από του χρόνου θα δουν λεφτά στις τσέπες τους, θα τερματιστούν τα χαράτσια, οι πιέσεις της εφορίας και οι εκβιασμοί των τραπεζών, ήταν η πρωθυπουργική αναγγελία ότι όλη η Ελλάδα από το 2014 θα έχει δωρεάν wi-fi internet. Αυτό γέμισε με αγαλλίαση τις ψυχές των χαμηλοσυνταξιούχων και πλήθος άλλων κοινωνικών ομάδων που περνούν τις ώρες σύνταξης ή ανεργίας τους μπροστά σε υπολογιστές παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια κυριαρχίας, αθλητισμού, σκάκι, τάβλι, πόλεμο, ναυμαχία κ.ά. Στο εξής θα παίζουν από παντού! Όχι μόνο από το λάπτοπ τους, αλλά όπου κι αν βρεθούν θα συνδέονται ακόμα κι από το κινητό τους (αρκεί να είναι κάπως προχωρημένο smartphone με android προδιαγραφές) με όποια εφαρμογή θέλουν και θα γεμίζουν ωφέλιμα και εποικοδομητικά τις άσκοπες ώρες της μακράς αργίας ή ανεργίας τους. Επίσης, οι ίδιες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να επικοινωνούν όποτε θέλουν με την εφορία, να καταθέτουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, να κάνουν συμπληρώσεις, να γεμίζουν υπολογιστικά φύλλα και να αλληλογραφούν πολιτισμένα και προχωρημένα με τις δημόσιες υπηρεσίες. Κι αυτοί που δεν ξέρουν; Η ερώτηση καταρχήν μπορεί να απορριφθεί ως προβοκατόρικη και υπονομευτική του έργου της κυβέρνησης. Αλλά η επιεικής απάντηση είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουν. Ίσως μέσω της δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δημιουργηθεί σειρά μαθημάτων για υπερήλικες, ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας (μη μπερδεύεστε, άλλο το ένα και άλλο το άλλο, διότι ο ένας είναι ο άνω των 75, ο άλλος ο άνω των 50) για εξοικείωση με τη χρήση υπολογιστών και διαδικτύου. Μετά, φυσικά, το πέρας των σχετικών μαθημάτων κανένα υπερήλικο ή και προχωρημένης ηλικίας άτομο δεν θα έχει το άλλοθι της άγνοιας των μέσων, άρα η επίκληση της άγνοιας θα είναι αδικαιολόγητη και υπονομευτική για το κράτος και θα τιμωρείται ανάλογα. Αυτό δεν το είπε ο πρωθυπουργός, το ρίχνουμε ως ιδέα και συνοδευτικό μέτρο της δωρεάν χορήγησης στο λαό wi-fi.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο συστημικό Mega Channel προσέφερε επίσης -είναι must αυτό- και την πλήρη αξιακή καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ (που σημειωτέον και παρεμπιπτόντως δεν κυβερνάει, αλλά φέρεται να φταίει για όλα) με την ανάγνωση των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ποια κόμματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, δηλαδή, προτείνουν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτή τη θέση. Τα περισσότερα απορρίφθηκαν σε επίπεδο αξιών από τον κ. Σαμαρά ως μικρά, εξωκοινοβουλευτικά, ακροαριστερά, συγγενικά του Τσαουσέσκου, άγνωστα, ανατρεπτικά κ.λπ. Η σεμνή διαδικασία απόρριψης των κομμάτων και έκθεσης του κ. Αλ. Τσίπρα (μήνυμα του τύπου «κοίτα ποιοί τον στηρίζουν…») έγινε από τον κ. Σαμαρά με την ανάγνωση και τον χαρακτηρισμό των κομμάτων από ένα χαρτί, κοιτάζοντας που και που τον βοηθό συνομιλίας εκπρόσωπο του Mega ο οποίος στο τέλος της εκφώνησης των κομμάτων, ρώτησε κάπως διευκρινιστικά «…αυτοί είναι που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα;» για να περάσουμε στη συνέχεια σε άλλο θέμα.

Ο κόσμος λοιπόν δεν πρέπει να ανησυχεί. Οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς με απολυτοσύνη (λες και είναι στο χέρι του πότε θα γίνουν… ούτε ο έχων απόλυτη πλειοψηφία με 160 έδρες δεν το δηλώνει με τέτοια βεβαιότητα), το 2014 έρχεται η μικρή ανάκαμψη, το 2013 ήταν το χειρότερο αν και ήρθαν επενδυτές, ο Στουρνάρας είναι θαυμάσιος και κυρίως, το ελεύθερο wi-fi είναι καθ’ οδόν. Όλα πάνε καλά. Στρώνουν. Κι αν υπάρχουν αμφιβολίες και ενστάσεις καλό θα είναι να αναθεωρηθούν γιατί θα μας πάρουν πίσω το δωρεάν wi-fi!


Σχολιάστε εδώ