επί του πιεστηρίου

Υποθέτω ότι θα ακούσατε τις προθέσεις του κάθε κόμματος για το τι θα ψηφίσει απόψε, μόλις συμπληρωθεί η δωδεκάτη. Ο Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει «παρών», όπως και ο Λοβέρδος μαζί με τον Αηδόνη, που -ως γνωστόν- έχουν φτιάξει κόμμα, τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Είναι δυνατόν πολιτικοί άνδρες, και μάλιστα αρχηγοί κομμάτων, να ψηφίζουν «παρών»; Είναι θέση αυτή; Ή ατολμία; Δεν θέλεις ή δεν τολμάς να πάρεις θέση. Δειλία προδίδει το «παρών». Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Με τα «παρών» θα πάει η Ελλάδα μπροστά; Και θα λυθούν τα καυτά προβλήματά μας;

***

Η ισπανική Δικαιοσύνη δεν χαρίζεται ούτε στον βασιλιά της Ισπανίας, τον γαμπρό μας Χουάν Κάρλος. Προχώρησε στην κατάσχεση μεγάλων ακινήτων του συζύγου της κόρης του, πριγκίπισσας Χριστίνας, του Ινάκι Ουρντανγκαρίν, για την κάλυψη του ποσού των 6,1 εκατ. ευρώ, το οποίο καταχράστηκε. Και δεν έμεινε μόνο εκεί ο δικαστής. Διέταξε φορολογικό έλεγχο κατά της πριγκίπισσας Χριστίνας. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ στην Ελλάδα. Και όμως θα έπρεπε.

Όπως πάει ο Ομπάμα ξεπέρασε σε παρακολουθήσεις τον συνάδελφό του, τον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής Νίξον. Εκείνος τι έκανε ψιλοπράγματα, είχε βάλει κοριούς στην «Ουάσινγκτον Ποστ», ενώ τώρα ο Μπαράκ πιάστηκε να παρακολουθεί όλη την υφήλιο.

Από το Γουοτεργκέιτ φθάσαμε στο Ομπαμαγκέιτ. Τότε ο Νίξον αναγκάσθηκε να παραιτηθεί. Ο Ομπάμα δεν θα πρέπει να έχει την ίδια κατάληξη;

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Ας πεταχτεί κάποιος μέχρι το Πόρτο Χέλι στο ξενοδοχείο Aman Zoe, που είναι για υψηλά βαλάντια. Οι ξένοι πελάτες πάνε με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ενδιαφέρεστε να πάτε; Πόσο στοιχίζει η βραδιά; Αν είστε όρθιοι κρατηθείτε ή καθίστε σε μια καρέκλα. Πολύ φθηνά. Μόλις 1.300 ευρώ! Πέντε με έξι συντάξεις συνταξιούχων του ΟΓΑ.


Σχολιάστε εδώ