Απόλυτο σκοτάδι για τους τρομοκράτες

Η επεξεργασία και οι αναλύσεις καρέ καρέ του βίντεο από κάμερα που κατέγραψε τα δευτερόλεπτα της εκτέλεσης δεν προσέφεραν κανένα καινούργιο στοιχείο, που θα οδηγούσε στην ανακάλυψη των δραστών, πέρα από την αγριότητα του εκτελεστή, που έδειξε με τι μίσος πυροβολούσε εναντίον των τεσσάρων Χρυσαυγιτών, που τους θεωρούσε εχθρούς.

Πάντως, όλο και περισσότερο ενισχύεται η εκτίμηση, που από τις πρώτες ώρες είχε διατυπωθεί, ότι η δολοφονία των νεαρών της Χρυσής Αυγής είναι έργο μελών της Σέχτας που δεν συνελήφθησαν. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πιστεύουν ότι οι εκτελεστές είναι υπόλοιπα από Σεχτοπυρήνες.

Ως προς τη μοτοσικλέτα των δύο δραστών, ως γνωστόν, βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς από κάποιο άτομο που έχει στην περιοχή μελίσσια. Φαίνεται ότι οι δράστες την εγκατέλειψαν και την έσπρωξαν να πέσει στον γκρεμό, αλλά κάπου σκάλωσε και έτσι τη βρήκε ο εν λόγω άνθρωπος.

Στο μεταξύ, πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το βίντεο με τη στιγμή της εκτέλεσης για τους λόγους που δόθηκε στη δημοσιότητα. Και οι εικόνες συγκλόνισαν όλους όσοι το είδαν στα κανάλια, που το πρόβαλλαν επανειλημμένα. Πολιτικοί αλλά και στελέχη της Αστυνομίας, νυν και πρώην, συνέπιπταν στο συμπέρασμα ότι εσκεμμένα διοχετεύτηκε στα κανάλια. Με στόχο έναν και μόνο, να φοβίσουν οι εικόνες με την αγριότητα της εκτέλεσης και την ψυχραιμία του δράστη που γύρισε για να δώσει τη χαριστική βολή, και κάτω από την αγωνία μιας αποσταθεροποίησης, όπου θα σκοτώνεται ο κόσμος, όπως έγινε στο Νέο Ηράκλειο, να συσπειρωθούν οι πολίτες γύρω από το κόμμα που εγγυάται περισσότερο από τα άλλα την ομαλότητα και τη σταθερότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόση η οργή για την εσκεμμένη υπερπροβολή αυτών των εικόνων, που κάποιο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, που σήμερα ασχολείται με την πολιτική, έλεγε, με φανερή την οργή, ότι πάλι πίσω μας πάνε, σε μεθόδους που κάθε άλλο παρά βοήθησαν τον τόπο, και σήμερα είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Πολλά πάντως θα αποσαφηνιστούν από τη στιγμή που θα υπάρξει προκήρυξη με την οποία τρομοκρατική οργάνωση θα αναλαμβάνει την ευθύνη του φονικού χτυπήματος στο Νέο Ηράκλειο και θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη δολοφονία των δύο μελών της ΧΑ.


Σχολιάστε εδώ