«Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Αλαφούζος»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πείσμωσε από την απόφαση των 13 ΠΑΕ να εγκρίνουν την επιβολή κυρώσεων σε όποιον δυσφημεί τη διοργανώτρια αρχή ή τους χορηγούς της.

Έβγαλε από το μυαλό του κάθε σκέψη για αποχώρηση και αποφάσισε να πάει σε μετωπική σύγκρουση. Θεωρεί, άλλωστε, ο Αλαφούζος πως έχει όλο το δίκιο με το μέρος του, διότι όπως λέει στους συνεργάτες του «πρόκειται για μία αντισυνταγματική διάταξη, η οποία αποκλείεται να εγκριθεί από οποιοδήποτε ελληνικό δικαστήριο». Σε απλά ελληνικά, ο Αλαφούζος προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Όχι μόνο ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και ως ιδιώτης. Αν όχι ο ίδιος, πιθανότατα ως Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ποντάρει στη συσπείρωση του κόσμου, αλλά και στο γεγονός πως έχει στο πλευρό του τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μπορεί η τελευταία να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως μπορεί και επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ατού του Αλαφούζου στη διαμάχη του με τη Σούπερ Λίγκα είναι ότι το άρθρο 23Β δεν αποτελεί μια διάταξη που αφορά στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος. Μπορεί, λοιπόν, να προσφύγει κάποιος στα πολιτικά δικαστήρια δίχως να θίγεται η ΕΠΟ, από την οποία επιβάλλεται να περάσει η επίμαχη διάταξη.

Όσον αφορά στα νομικά επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, το ένα θα προέλθει από την Αγγλία. Εκεί, τους όρους του παιχνιδιού επιβάλλει η νομοθεσία. Με πιο τρανταχτό παράδειγμα την εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στον μεταγραφικό σχεδιασμό των ομάδων. Με φρένο στην απόκτηση ακόμα και διεθνών ποδοσφαιριστών αν δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.

«Πώς δεν θίγεται στην Αγγλία το αυτοδιοίκητο», εκφράζουν την απορία τους στον Παναθηναϊκό. Ένα άλλο επιχείρημα έρχεται από την Ιταλία. Εκεί κουμάντο κάνει η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της δικαστικής αντιπαράθεσης, η ουσία είναι ότι ο Αλαφούζος παραμένει στον Παναθηναϊκό. Μια απόφαση που ξάφνιασε αρκετό κόσμο, ακόμα και στον κύκλο του, καθώς τα οικονομικά προβλήματά του οδηγούσαν στην πόρτα εξόδου.


Σχολιάστε εδώ