Ποιους ενοχλεί ο Προβόπουλος;

Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, εν προκειμένω τον Προβόπουλο, ο οποίος -κακά τα ψέματα- έχει δώσει την εικόνα ενός άλλου είδους διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και μέχρι τώρα πολύ δύσκολα μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος ότι παίζει πολιτικά παιγνίδια. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι σχεδόν κανένας αρχηγός κόμματος δεν έχει βάλει θέμα για άστοχους ή υπόπτους χειρισμούς στα πέντε χρόνια της οικονομικής λαίλαπας, που έχει σαρώσει την μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αντίθετα ο κ. Προβόπουλος είναι ο μόνος που από τον Ιούνιο του 2009 είχε ενημερώσει τους πάντες ότι πάει η χώρα για πτώχευση και τον Αύγουστο είχε πει (και στον ίδιο τον Παπανδρέου που τον επισκέφθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του, που μετά τις εκλογές κάλυψαν τα οικονομικά υπουργεία) ότι το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου θα είναι στο 12%, πλην όμως ουδέν έπραξαν.

Ούτε θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι έκανε πλάτη σε τραπεζίτες. Γιατί αν είναι εδώ και μήνες στον Κορυδαλλό τρεις ιδιοκτήτες Τραπεζών (ο Ψωμιάδης της Aspis Bank, ο Λαυρεντιάδης της Ρroto Bank και ο Ρέστης της FFBank), οφείλεται στα στοιχεία και τα πορίσματα των ελέγχων της Κεντρικής Τράπεζας.

Εντελώς διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση του Κοσκωτά που είχε αλώσει το πολιτικό στοίχημα με βραχίονα την Τράπεζα Κρήτης από τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος… Χαλκιά και οι χειρισμοί του είχαν αναγκάσει τον εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» να γράψει ενυπόγραφο άρθρο κατά του Χαλκιά με τίτλο «Ένοχος ή βλαξ»!

Σε λάθος στόχο οδήγησαν τον δημοσιογράφο των New York Times οι πληροφοριοδότες του… Είχαν φυσικά τους λόγους τους. Να περάσουν ότι το αφεντικό τους είναι αθώο και κακώς βρίσκεται στη φυλακή και για αυτό φταίει ο… Προβόπουλος. Όμως αυτά που είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο της αμερικανικής εφημερίδας τα… έμπλεξε, αφού άλλα δήλωσε και άλλα έγραψε… Το γιατί, ας το ψάξει η διεύθυνση των New York Times. Τα όσα περιείχε το ρεπορτάζ σε ένα και μόνο αποβλέπουν: Να βγάλουν λάδι τον Λαυρεντιάδη, ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι μοίραζε από εδώ και από εκεί λεφτά, αγοράζοντας εφημερίδες ή μπαίνοντας με ποσοστό, με αντάλλαγμα την στήριξη των παιχνιδιών του.

Ενοχλεί και ο Σάλλας!

Εκτός όμως από τον Προβόπουλο, το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας έχει στόχο και τον πανίσχυρο πλέον του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, σχετικά με τη συμφωνία μεταβίβασης στον Λαυρεντιάδη μετοχών της Τράπεζας Proton που είχε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανατρέπει τους σημερινούς ισχυρισμούς του έγκλειστου στον Κορυδαλλό τραπεζίτη.

Σε δήλωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει: «Ο ισχυρισμός ότι η Τράπεζα Πειραιώς ή ο πρόεδρός της παρενέβησαν ανάρμοστα για να διευκολυνθεί η πώληση μετοχών της Τράπεζας Proton στον κ. Λαυρεντιάδη, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και αντανακλά την αποπροσανατολιστική υπερασπιστική γραμμή που πρόσφατα υιοθετήθηκε από τον κ. Λαυρεντιάδη, 28 ολόκληρους μήνες μετά την αρχική του δίωξη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχάλης Σάλλας μπαίνει στο στόχαστρο μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Πριν λίγους μήνες… ενδιαφέρον είχε επιδείξει και το πασίγνωστο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ. Η εξήγηση δεν πρέπει να είναι άλλη από το ότι έχει προκαλέσει φθόνο η τεράστια επέκταση του Ομίλου της Πειραιώς. Και αυτό δημιουργεί ανησυχίες όχι μόνο στον τραπεζικό και επιχειρηματικό χώρο, αλλά και στον πολιτικό…


Σχολιάστε εδώ