ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μ. Σταθάκη κατήγγειλε ότι αγνοήθηκε από την τελετή των εγκαινίων το Μουσικό Γυμνάσιο Πειραιά, το οποίο δεν διαθέτει χώρο για να δίνει συναυλίες και αναγκάζεται και πηγαίνει σε χώρους άλλων δήμων. Από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη ζήτησε να υπάρχουν πολλές παραστάσεις δωρεάν για το κοινό γιατί ο κόσμος δεν έχει σήμερα χρήματα για να ψυχαγωγείται. Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν απορίες μεταξύ των άλλων συμβούλων που έλεγαν ότι υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου να μη δίδεται το Δημοτικό Θέατρο σε σχολεία και συλλόγους για να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος όπου φιλοξενούσε ακόμα και… προεκλογικές εκδηλώσεις, ενώ είναι ξεκάθαρο πως αν δεν υπάρχει εισιτήριο δεν θα υπάρχουν έσοδα και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Σαφώς, έλεγαν, θα πρέπει να υπάρχουν και παραστάσεις με φτηνό εισιτήριο αλλά το εντελώς δωρεάν, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη εποχή, είναι υπερβολή.

// Σε κάποια φάση της συζήτησης που είχαν ανέβει οι τόνοι, με τους συμβούλους του συνδυασμού που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ να προβαίνουν σε διάφορες διαμαρτυρίες και καταγγελίες για την ποιότητα των παραστάσεων, το κόστος κ.λπ., ο δήμαρχος είπε: «Θα εξετάσουμε την περίπτωση να ξαναγίνουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου, μήπως κι έρθει και ο κ. Τσίπρας!».

// Νέες χορηγίες για τις παραστάσεις του θεάτρου ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη προέρχεται από το Ίδρυμα Λασκαρίδη που επιχορηγεί με 40.000 ευρώ την παράσταση «Ιλιάδα» και η δεύτερη από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Π. Κορκίδη που συνεισφέρει με 10.000 ευρώ στη λειτουργία του θεάτρου και θα διαθέτει κάθε χρόνο και την ετήσια αποζημίωση που προβλέπεται για τη θέση που κατέχει. Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας η λειτουργία του θεάτρου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και θα λάβει για το 2014 ενίσχυση ύψους 800.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γιώργος Σιγάλας, ανέφερε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις για χορηγίες από πολλές επιχειρήσεις και τώρα εξετάζεται ο τρόπος προβολής τους μια και οι χορηγίες αυτού του είδους λειτουργούν ως προωθητικές ενέργειες για λογαριασμό του χορηγού.

// Ξεκάθαρο «όχι» στη μεταφορά των δικαστηρίων έξω από τον Πειραιά διατύπωσε για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας πως θα δώσει κατάσταση με τα ακίνητα του δήμου σε επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου που έχει συσταθεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να επιλέξει ποιο μπορεί να γίνει το νέο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά. Ειδικά για το κτίριο-φάντασμα της Ραλλείου τόνισε πως αν κάνει για δικαστικό μέγαρο θα γίνει δικαστικό μέγαρο, αλλά αν δεν κάνει θα γίνει πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ πέντε ορόφων για να εξυπηρετηθεί το Δημοτικό Θέατρο και το Μετρό.

// Άλλα 13,9 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για έργα στον Δήμο Πειραιά.

// Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα την ομαλή προσαρμογή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, με ομιλήτρια την παιδοψυχολόγο Ευγενία Μαυρομάτη.

// Ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. θα εγκαινιαστεί το νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού που κατασκευάστηκε στον χώρο του πρώην Αναμορφωτηρίου.

«Ο Κορυδαλλός απέκτησε επιτέλους ένα Δημαρχείο αντάξιο των κατοίκων του, αντάξιο των κατακτήσεων της τοπικής κοινωνίας και του επιπέδου της οικονομικής και κοινωνικής του ζωής», αναφέρει σε δήλωσή του ενόψει των εγκαινίων ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Με τη λειτουργία του ο Δήμος Κορυδαλλού εξασφαλίζει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, αφού θα εξοικονομεί πλέον τα ποσά των ενοικίων και λειτουργικών εξόδων, που έφταναν ετησίως τα 300.00 ευρώ, για να τα διαθέσει κατά προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική.

// Η ιστορία με το παραδικαστικό κύκλωμα για το οποίο έχουν ήδη καταδικαστεί ο Π. Μαντούβαλος, ο δικαστής Ευάγγελος Καλούσης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης δεν έχει τελειώσει. Αυτή την εβδομάδα απολογείται ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή Νικήτα Χριστόπουλου ο τέως πρόεδρος Εφετών Γεώργιος Ευσταθίου, που ήδη έχει τεθεί σε αργία, για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.λπ. Η νέα φάση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Γ. Μπολέτση ότι του ζήτησαν 60.000 ευρώ για να αθωωθεί και επειδή δεν τα έδωσε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών! Στην… ιστορία εμπλέκεται και το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ που λέγεται ότι έχει φέρει στο φως σημαντικές λεπτομέρειες. Για το θέμα έχει απολογηθεί ήδη ο Π. Μαντούβαλος. Να σημειώσουμε πως στην πρώτη φάση της υπόθεσης αυτής που καταδικάστηκε ο Γ. Μπολέτσης, ο Μαντούβαλος είχε αθωωθεί αλλά μετά τις καταγγελίες του πρώτου, που τώρα έχουν στοιχειοθετηθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει η δίκη και να καταδικαστεί ο πρώην βουλευτής σε 7 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

// Ανακοινώθηκε ότι στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αττικής, που έχει ορίζοντα τα επόμενα 20 χρόνια, περιλαμβάνεται και το μεγάλο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας. Αν και η ανακοίνωση έγινε πριν 10 μέρες κανένας τοπικός παράγοντας δεν έχει εκδηλώσει κάποια αντίδραση, θετική ή αρνητική. Τι συμβαίνει; Δεν το πήραν… χαμπάρι, ή ο ένας περιμένει τον άλλον για να καθορίσει τη στάση του;

// Συνεδρίασε τις τελευταίες μέρες για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια (!) η Επιτροπή Επίλυσης με συμβιβασμό, φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων μεταξύ δημοτών και Δήμου Πειραιά. Στην παραπάνω επιτροπή, που είναι τριμελής, προεδρεύει η προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών και μέλη είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Ιωάν. Αγγελόπουλος και ο προϊστάμενος των προσόδων και του ΤΑΠ του Δήμου Πειραιά. Την πρωτοβουλία για τη σύγκλιση της επιτροπής είχε ο Γ. Αγγελόπουλος, ο οποίος αντιλήφθηκε τη σημασία που έχει για τους δημότες η ύπαρξή της και εισηγήθηκε στον δήμαρχο τη λειτουργία της. Στην πρώτη συνεδρίαση έγινε το ξεσκαρτάρισμα προσφυγών που έχουν ήδη παραγραφεί αφού επί 10 και πλέον χρόνια δεν λειτουργούσε η επιτροπή για να τις εξετάσει και στη συνέχεια άρχισε η αξιολόγηση περιπτώσεων που βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.


Σχολιάστε εδώ