Θέλουν να μας κάνουν μπάχαλο!

Και μπορεί όλες οι εκτιμήσεις να φωτογραφίζουν την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών (ακροαριστερών θέσεων), η οποία είχε και έχει στενές σχέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς, που σήμερα είναι ξεδοντιασμένοι, αφού σχεδόν όλα τα μέλη τους είναι στον Κορυδαλλό, παραμένουν όμως άγνωστοι οι επικεφαλής και οι στόχοι της άγριας εκτέλεσης των δύο συντρόφων του Μιχαλολιάκου. Δεν μπορεί να είναι μόνο η εκδίκηση και τα αντίποινα για το δολοφονικό κτύπημα κατά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Άλλωστε, δεν μας έχουν συνηθίσει οι τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν με… κίνητρο τον θυμό. Όταν, μάλιστα, δεν αντέδρασαν τότε που η Χρυσή Αυγή κυνηγούσε και χτυπούσε μετανάστες. Περισσότερο οι εκτιμήσεις, αλλά και οι ανησυχίες συγκλίνουν στην άποψη ότι οι δράστες του χτυπήματος κατά των μελών της ΧΑ θα επιχειρήσουν να έχει συνέχεια, ώστε να αξιοποιήσουν την οργισμένη αντίδραση των πολιτών κατά των Μνημονίων και να προκαλέσουν συνθήκες εμφυλιοπολεμικής κατάστασης, που θα είναι ό,τι το χειρότερο. Με άγνωστη την κατάληξη, προς μεγάλη χαρά των δανειστών, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι από μια αποσταθεροποίηση θα είναι οι κερδισμένοι και θα μπορούν πιο άνετα να αλώσουν την Ελλάδα. Πέρα από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των δραστών, οι ψύχραιμες εκτιμήσεις είναι ότι η γενεσιουργός αιτία αυτών των καταστάσεων είναι τα Μνημόνια, όπως και οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών, και από κει και πέρα «κάποιοι» εκμεταλλεύονται το κλίμα, που αποτρέπει αντιμνημονιακές συσπειρώσεις για ανατροπή των Μνημονίων και όσων βρίσκονται πίσω από αυτά.

Συνειδητά, εκείνοι που κινούν τα νήματα επιδιώκουν να μας κάνουν μπάχαλο. Και από μια τέτοια εξέλιξη θα κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι μια τέτοια κατάσταση είναι υπέρ του, τον εξυπηρετεί, προσωρινά ίσως, στο τέλος όμως κανένας δεν θα είναι κερδισμένος. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται σήμερα είναι να κλείσουμε τις πόρτες στους δολιοφθορείς και, ψύχραιμα και νηφάλια, να αποφασίσουμε για τα του οίκου μας, δίνοντας απολυτήριο στην «τρόικα». Διαφορετικά, η δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών μπορεί να είναι το «ατύχημα» που όλοι φοβούνται, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που κανένας δεν θέλει ούτε να φανταστεί.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, σε συνδυασμό με τους κάλυκες των 9 mm που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, παραπέμπει, σχεδόν με βεβαιότητα, σε έργο Σέχτας. Δεν θα είναι έκπληξη αν εμφανιστεί καμιά Σέχτα να αναλάβει την ευθύνη. Να σημειώσουμε ότι οι Πυρήνες στην τελευταία τους προκήρυξη έλεγαν πως ενοποιήθηκαν με τη Σέχτα.

Τι λέει η Αστυνομία

ΣΕ τρομοκρατικό χτύπημα παραπέμπει η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με θύματα δύο νεαρούς-μέλη της οργάνωσης. Στην εκτίμηση αυτή συγκλίνουν οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι δράστες, τον σχεδιασμό και την οργάνωση του χτυπήματος. Οι υποψίες στρέφονται προς την πλευρά της Σέχτας Επαναστατών και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι έρευνες των Αρχών είναι εκτεταμένες και προς κάθε κατεύθυνση, ενώ στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν την προκήρυξη για να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα. Εκφράζουν ακόμη την ελπίδα ο τραυματίας που δέχθηκε τα πυρά των δραστών να διαφύγει τον κίνδυνο και σε σύντονο χρόνο να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για την επίθεση και τους δράστες. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οι Μ. Καπελώνης και Γ. Φουντούλης, ενώ τραυματίας είναι ο Αλ. Γέροντας. Η πρώτη εκτίμηση των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής είναι ότι ενδεχομένως πρόκειται για «απάντηση» στη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρούν ότι η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, καθώς ενδεχομένως η πλευρά των Χρυσαυγιτών θα θελήσει να απαντήσει με ανάλογο τρόπο, κάτι που θα δημιουργήσει συνθήκες «εμφυλίου πολέμου» και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την πολιτική ομαλότητα και τη σταθερότητα.

Το γεγονός της αιματηρής επίθεσης προκάλεσε σοκ στην κυβέρνηση και θορύβησε και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις παρενέργειες που αναπόφευκτα θα υπάρξουν σε διάφορα επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, που ήταν συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, έδωσε σαφείς εντολές για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να διαφυλαχθεί το κλίμα ασφάλειας και κοινωνικής γαλήνης. Γνωρίζει καλά, ωστόσο, ότι οι δράστες της επίθεσης πολύ δύσκολα θα συλληφθούν και το ζήτημα θα αιωρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, φορτίζοντας αρνητικά την πολιτική ατμόσφαιρα. Σημειώνεται ότι στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ερμηνεύουν το γεγονός της επίθεσης και τα κίνητρα των δραστών με το επιχείρημα ότι επί της ουσίας προσφέρουν «χείρα βοηθείας» στη Χρυσή Αυγή, σε μια περίοδο που η οργάνωση παρουσίαζε σημάδια διάλυσης και τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις ήταν σε καθοδική πορεία. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε επίσημα το ΚΚΕ, διατυπώνοντας ερωτήματα για το ποιους ωφελεί το χτύπημα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.

Στελέχη άλλων κομμάτων εξέφραζαν την… προηγμένη θεωρία ότι η επίθεση κατά βάθος ωφελεί και την κυβέρνηση, αφού σε συνθήκες αναταραχής και ανασφάλειας οι πολίτες στρέφονται προς τον σταθερό πόλο εξουσίας, που είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ