Εταιρεία λαϊκής βάσης και έλεγχος της ΑΕΚ μέσω της «Δικέφαλος 1924»

Ειδικά μετά από την προκήρυξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» που θα τρέξει το πλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Στόχος του «τίγρη» είναι η δημιουργία μίας εταιρείας λαϊκής βάσης και γι’ αυτό βγάζει μετοχές αξίας 10 ευρώ με στόχο να προσελκύσει τους οπαδούς της ΑΕΚ από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έτσι, θα μαζευτούν χρήματα που θα καταστήσουν την «Ένωση» αυτάρκη οικονομικά.

Παράλληλα, όμως, θα περιορίσουν τα ποσοστά των υπολοίπων επενδυτών. Μεγαλομέτοχος θα παραμείνει ο Γιώργος Μελισσανίδης και έτσι ο «τίγρης» θα ελέγχει την ΠΑΕ ΑΕΚ δίχως να κινδυνεύει εξαιτίας της εμπλοκής του και με την ΟΠΑΠ ΑΕ και τις περιοριστικές διατάξεις της νομοθεσίας. Η «Δικέφαλος ΑΕ» είναι μία εταιρεία που ασχολείται ουσιαστικά με τις κατασκευές, αλλά μπορεί να ελέγχει άμεσα και την ΠΑΕ όταν δημιουργηθεί αυτή.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές

Ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στην επιθυμία του να αξιοποιηθεί το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Έχει συγκεκριμένο σκεπτικό στο μυαλό του και το συνδυάζει με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Οι πρώτες κινήσεις του προσβλέπουν στη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για να εντάξει το Μουσείο στους προορισμούς των εκπαιδευτικών εκδρομών. Μόνιμη πελατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με ελάχιστο κόστος για τους μαθητές, αλλά σημαντικό για την εταιρεία που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις. Το όλο πακέτο, όμως, θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικό με ένα προσεγμένο και καθαρό άλσος, από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στο λεκανοπέδιο.


Σχολιάστε εδώ