επί του πιεστηρίου

Πολύ άσχημο παιγνίδι έπαιξε η μοίρα στη μικρή, την όμορφη ξανθή Μαρία να κάνουν το έγκλημα και τη στείλουν πίσω στη Βουλγαρία, στη βιολογική μητέρα της που την πούλησε για 80 ευρώ και τώρα την έπιασε ο πόνος και τη θέλει. Τόσα χρόνια, τώρα τη θυμήθηκε. Εκατό φορές να μείνει εκεί που την ανακάλυψε η Εισαγγελέας, όπου η ζωή είναι χίλιες φορές καλύτερη από τη Βουλγαρία με τις εικόνες που είδαμε. Μπορεί να μείνει στη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και όταν μεγαλώσει να αποφασίσει η Μαρία, που αγάπησε όλος ο κόσμος, σε ποια μαμά θέλει να πάει.

Για τον κ. Πρωθυπουργό
Σε ξένα funds συζητούν οι Τράπεζες να πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνεια σε τιμές «Ρουμανίας» για να διαγράψουν τις επισφάλειες που έχουν από τα μη εξυπηρετούμενα αυτά δάνεια. Πράγματι, όπως άλλωστε έχει γραφτεί, τα ξένα… κοράκια θέλουν να αγοράσουν τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε εξευτελιστικές τιμές και μετά θα εκβιάζουν τους οφειλέτες να τα πληρώσουν στην ονομαστική αξία τους, διαφορετικά θα τους πάρουν το σπίτι ή την επιχείρηση και ότι άλλο έχουν. Αν συμβεί αυτό θα δημιουργηθούν τραγικές καταστάσεις που μπορεί να φθάσουν στα άκρα, ο απελπισμένος να πάρει το κυνηγητικό να βαράει και όποιον πάρει ο Χάρος. Λύση για να μη ζήσει η χώρα καμία τέτοια τραγωδία, υπάρχει. Οι Τράπεζες να καλέσουν όλους όσους έχουν εκκρεμή στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και να τους δώσουν τους ίδιους όρους και τις τιμές που πρόκειται να πουλήσουν τα δάνεια στα κοράκια.

Κύριε Σαμαρά θα πρέπει να επέμβετε, πριν δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις.

Αλήθειες είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μόνο που άργησε να τις πει. Για την τύφλωση της νέας γενιάς, ότι έχει έλλειμμα ιστορικής παιδείας. Διότι αυτό εννοούσε ο Πρόεδρος όταν στην αντιφώνηση του προς τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στο επίσημο γεύμα στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην 28η Οκτωβρίου, είπε ότι: «Αν δεν ξέρουμε από που ερχόμαστε, τι συνέβη πριν από μας, γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της πατρίδας μας, αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά. Και για τη νέα γενιά, η έλλειψη παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση». Ποιος φταίει για αυτή την τύφλωση – άγνοια της νέας γενιάς; Ποιος άλλος από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και όλους εκείνους που το υπηρετούν και πρωτίστως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων. Και πάνω από όλους οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας από την Μεταπολίτευση και εδώ. Όποιος διαφωνεί με τις θέσεις αυτές μετά χαράς περιμένουμε τις απόψεις τους, ανοίγουμε ένα διάλογο με αυτό το καυτό θέμα, που αφορά την ιστορική γνώση των παιδιών μας.


Σχολιάστε εδώ