Υπέρ ενός εθνικού μετώπου κατά της «τρόικας» ο Καραμανλής

Κατ’ αυτό τον τρόπο, επισήμανε, η προσπάθεια θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική, αφού θα έδινε την εικόνα ενός ενιαίου μετώπου, κάτι που δύσκολα θα αγνοούσαν οι ξένοι.

Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο, λόγω της μεγάλης έντασης που επικρατεί ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένταση για την οποία ευθύνη έχουν και οι δυο πλευρές, η Νέα Δημοκρατία με τη θεωρία των δύο άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακτιβιστικές μεθόδους που ακολουθεί στην αντιπολιτευτική τακτική του.

Στη συνομιλία του με τους βουλευτές ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίσθηκε προβληματισμένος με τη στάση των δανειστών και δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για το πως θα εξελιχθεί η κόντρα με την κυβέρνηση και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε κάθε περίπτωση. Κατά την εκτίμησή του το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό κι ότι πολύ σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα κρίση. Και τότε θα αναγκαστούν οι ηγεσίες των κρατών-μελών να πάρουν συνολικά μέτρα, ενώ μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν την κρίση περιστασιακά και με αποσπασματικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της σύμπτυξης εθνικού μετώπου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε κι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, ο οποίος είναι τακτικός συνομιλητής του κ. Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ