Στιγμιότυπα

#Στις 20.15 έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Καταχειροκροτήθηκε από τους 700 και πλέον θεατές που είχαν κατακλύσει την πλατεία και τα θεωρεία. Πέντε λεπτά αργότερα έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύζυγό του.

#Έντονη και η παρουσία των διπλωματών στα εγκαίνια. Έδωσαν το «παρών» οι πρέσβεις της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στην Αθήνα και πολλοί άλλοι.

#Δύο ασημένια αναμνηστικά γραμματόσημα από τη σειρά γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ με την ευκαιρία των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος.

#Όταν γινόταν αναπαράσταση του προσφυγικού κύματος στον Πειραιά από τη Μικρασιατική Καταστροφή και φαίνονταν σε μία τεράστια οθόνη φωτογραφίες της εποχής που έδειχναν τους πρόσφυγες να έχουν κάνει μίνι διαμερίσματα τα θεωρεία του Δημοτικού Θεάτρου, κάποιος από το δεύτερο θεωρείο φώναξε, χωρίς πάντως ν’ ακουστεί ιδιαίτερα, γιατί «σκέπαζαν» τη φωνή του τα ηχητικά: Πού είναι η Ρεπούση να μας πει για τον… συνωστισμό!

#Πάνω από μισή ώρα έκανε μέχρι να βγει από την αίθουσα του θεάτρου ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της εκδήλωσης. Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί γύρω του και του μιλούσε για διάφορα θέματα. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν περιορίστηκε σε μία απλή χειραψία, αλλά και συνομίλησε με τον κάθε πολίτη που τον πλησίαζε και απαντούσε και σε ερωτήσεις. Πολλές φορές, πάντως, τον ακούσαμε να λέει στους διάφορους συνομιλητές του: «Θα πάμε καλά, θα πάμε καλά»…

#Παλιά Πειραιώτισσα η μητέρα του υπουργού Παιδείας Αργυρώ Αρβανιτοπούλου, με πολλές μνήμες από το Δημοτικό Θέατρο, δεν θα μπορούσε να λείπει από τα εγκαίνιά του. Έτσι, με φανερή συγκίνηση παρακολούθησε την τελετή από τη δεύτερη σειρά των καθισμάτων, πίσω από τον γιο της, μαζί με την κόρη της Μαρίκα.


Σχολιάστε εδώ