στα ενδότερα των ομάδων

• Έκλεισε πολλά στόματα ο Μίτσελ με την απόδοση του Ολυμπιακού στη Λισσαβόνα εναντίον της Μπενφίκα. Μπορεί να έχασαν στις λεπτομέρειες τη νίκη οι πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά όλοι αναγνώρισαν την καλή δουλειά του Ισπανού τεχνικού και άρχισαν σταδιακά να του αποδίδουν μερίδιο στη βελτίωση της ομάδας.

• Παραμένει, βέβαια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο πιο δύσκολος κριτής για τον Μίτσελ και ίσως ο μοναδικός που εξακολουθεί να εκφράζει αμφιβολίες για τις δυνατότητές του. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα, ο Μίτσελ θα καταφέρει πολλά περισσότερα ακόμα και από τον Βαλβέρδε, αν και εδώ που τα λέμε, τους παίκτες που διαθέτει τώρα ο Ολυμπιακός θα τους ζήλευε και ο Βάσκος.

• Στο περιβάλλον του Μαρινάκη, πάντως, αρχίζουν να ακούγονται καλά λόγια για τον Ισπανό τεχνικό των «ερυθρολεύκων», αν και μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν δια ροπάλου κάθε κολακευτικό σχόλιο. Φαίνεται, όμως, ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι αναφορές για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μίτσελ στους Έλληνες εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο.

• Στη Λισσαβόνα ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε τους Μανιάτη, Σάμαρη, Μήτρογλου, Χολέμπας, Μανωλά και Σιόβα! Συνολικά και τους έξι διεθνείς που έχει στο έμψυχο δυναμικό της η ομάδα του Πειραιά με δεδομένη την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

• Τέτοιο ποσοστό συμμετοχής στη βασική 11άδα του Ολυμπιακού από Έλληνες παίκτες δεν έχει να επιδείξει άλλος προπονητής και όπως γίνεται αντιληπτό η εκτίμηση για τον Μίτσελ αυξάνεται σημαντικά. Ειδικά από τη στιγμή που η ελληνική συμμετοχή συνδυάζεται και με τα ανάλογα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα ο Ισπανός διαφημίζει συχνά στη χώρα του τον Μήτρογλου και τον Σάμαρη κατά κύριο λόγο.

• Με τον βαθμό στη Λισσαβόνα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και, μάλιστα, έχει ανοίξει η όρεξη του Μαρινάκη, ο οποίος σχεδιάζει να πυροδοτήσει άλλες δύο βόμβες τον χειμώνα εάν όλα εξελιχθούν όπως τα περιμένει. Ξέρει, άλλωστε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι μπορεί να υπολογίζει σε σημαντικά έσοδα τόσο από την πορεία στη διοργάνωση, όσο και από τις πωλήσεις.

• Το όνομα του Αλφόσνο Ρέγες δεν βγήκε τυχαία στα ΜΜΕ μία μέρα μετά την κατάκτηση του βαθμού στη Λισσαβόνα. Τη δουλεύουν εδώ και ένα μήνα την υπόθεση οι «ερυθρόλευκοι» και τη δεδομένη στιγμή θέλησαν να αυξήσουν τον ενθουσιασμό του κόσμου και να περάσουν το μήνυμα ότι μπορεί να φύγει κάποιος παίκτης ακόμα και τον Γενάρη.

• Στην Ιταλία, άλλωστε, θεωρούν δεδομένο ότι η Ίντερ θα έρθει να πάρει άμεσα τον Κώστα Μήτρογλου. Η ρήτρα του παίκτη είναι 8 εκατ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το καμπιονάτο, οι «νερατζούρι» μπορούν να φτάσουν την προσφορά τους και στα 15 εκατ. ευρώ αν παρουσιαστεί εμπλοκή και έτσι ο Μαρινάκης θα καλέσει μέσα στην εβδομάδα τον «πιστολέρο» να συζητήσουν για την επέκταση του συμβολαίου του και την αύξηση της ρήτρας.

• Το ωραίο με τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μίτσελ πιστεύει πολύ και στον Γιαταμπαρέ, ο οποίος έχει παίξει ελάχιστα έως τώρα. Πού να μπει κι αυτός στην 11άδα, δηλαδή, και να μάθει πώς παίζει η υπόλοιπη ομάδα…

• Μιλάμε ότι τέτοιο ρόστερ πρώτη φορά εμφανίζεται σε ελληνική ομάδα και εκεί βρίσκεται και η μαγκιά του Μίτσελ, ο οποίος δείχνει πώς μπορεί και το διαχειρίζεται δίχως κραδασμούς. Το απέδειξε και η απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τον Σαβιόλα σε όλη τη διάρκεια του ματς με την Μπενφίκα.

• Μόνο σε δύο ομάδες εξελίσσονται όλα ειδυλλιακά! Στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ, στην οποία ασχολούνται μόνο με την παρουσίαση του νέου γηπέδου και σταδιακά αυξάνουν τον βαθμό συσπείρωσης του κόσμου τους που παραπέμπει σε Μεγάλη Βρετανία, όπου οι οπαδοί συνέχιζαν να στηρίζουν τις ομάδες τους ακόμα και μετά από υποβιβασμό.

• Το πανηγύρι που στήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας των δύο ημιχρόνων ενθουσίασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στη Βάγια Βρεττάκου, υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους συνδέσμους.

• Παράλληλα ο «τίγρης» φέρεται να δεσμεύτηκε για αύξηση της ταχύτητας σε ότι αφορά στην έναρξη των έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια επειδή θέλει να κρατήσει ζεστό τον κόσμο και ασφαλώς να αυξήσει τα εισιτήρια στο ΟΑΚΑ. «Θέλω να γεμίσουμε κάποια στιγμή όλο το γήπεδο στη διάρκεια της χρονιάς», ήταν το μήνυμα που φρόντισε να φτάσει και στους οργανωμένους οπαδούς.

• Σε όλες τις άλλες ομάδες υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Ακόμα και στον ΠΑΟΚ, παρά τις διαψεύσεις για το επεισόδιο μεταξύ του Χακόμπο και του Τσιστιακόφ. Στον «δικέφαλο» έχουν εκνευριστεί με τη διαιτησία και γενικά παραμένουν στην τσίτα, αν και η ομάδα αρχίζει να ρολάρει και να αυξάνει την αυτοπεποίθησή της.

• Το απέδειξε και με την ολική επαναφορά στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ. Από το 22ʼ έχανε ο ΠΑΟΚ 0-2 και παρότι σπατάλησε ο Στοχ δύο πέναλτι, οι παίκτες του Στέφενς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πήραν τη νίκη.

• Στον ΟΦΗ εξακολουθούν να ψάχνονται, αφού παραμένουν χωρίς νίκη έπειτα από οκτώ αγωνιστικές και παράλληλα αυξάνονται τα οικονομικά ανοίγματα μέσα από τις μεταγραφές και τις αλλαγές προπονητών. Ο Μάνθος Πουλινάκης άρχισε να χτυπάει πόρτες για να βρει ρευστό με την ελπίδα να αποφύγει την έκρηξη της φούσκας πριν να είναι αργά για την ομάδα του Ηρακλείου.

• Στον Αστέρα Τρίπολης έχουν μετανιώσει που δεν προχώρησαν σε πρόσληψη κάποιου έμπειρου προπονητή, αλλά όπως λένε οι κακές γλώσσες στην Αρκαδία «ο Καϋμενάκης το έχει πάρει προσωπικά». Εδώ που τα λέμε, μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο εγωισμός που έχει ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα τον καθοδηγεί σε πολλές από τις αποφάσεις του.

• Η έλλειψη ενός κανονικού προπονητή φάνηκε στην Τούμπα όπου ο Αστέρας με ευνοϊκή διαιτησία απέτυχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και δέχθηκε δύο πανομοιότυπα γκολ από στημένες μπάλες. Δείγμα ομάδας, η οποία δεν είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου της.


Σχολιάστε εδώ