Πετάει 3.500.000 ευρώ η Αρχιεπισκοπή για αναβάθμιση και τηλεοπτικό σταθμό

Την Πέμπτη που μας πέρασε, ενημερωθήκαμε από το «DailyFax» και το «Marketing Week» ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών «προκήρυξε και δεύτερο ψηφιακό έργο».

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες ενημερωθήκαμε από τη Διαύγεια (και για όσον καιρό θα λειτουργεί ακόμα…), ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διά του Πρωτοσύγκελλου ΙΑΑ Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαγιάννη έχει προκηρύξει τους εξής δύο διαγωνισμούς:

1. «Πλατφόρμα Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών», με προϋπολογισμό από 1.273.616 ευρώ έως 1.528.340 ευρώ.

2. «Πρότυπο Τηλεματικό Κέντρο» και «Ψηφιακή Πλατφόρμα Οργάνωσης Εθελοντισμού – Συντονισμού Προνοιακού Έργου», με προϋπολογισμό από 3.274.707 ευρώ έως 5.567.003 ευρώ.

Το έργο, όπως διαβάζουμε, «χρηματοδοτείται από τα επιχειρησιακά προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Μακεδονία – Θράκη», «Κρήτη – Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», «Αττική» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους».

Από όσο γνωρίζουμε, σε όλες τις περιπτώσεις χρηματοδοτήσεις έργων από τέτοιους φορείς απαιτείται ιδία συμμετοχή η οποία πλησιάζει και το 50%.

Αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Αρχιεπισκοπής, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό ανάμεσα σε 2.250.000 ευρώ και 3.600.000 ευρώ για τις παραπάνω επενδύσεις.

Από τα στοιχεία που η Αρχιεπισκοπή παραθέτει στο site της, ένα ποσό περίπου 50% λιγότερο διέθεσε για συσσίτια.

Την ίδια στιγμή, καλεί τον κόσμο να στείλει sms με χρέωση 2 ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί το φιλανθρωπικό της έργο.

Η προκήρυξη του δεύτερου έργου, όπως δημοσιεύεται στη Διαύγεια, έχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο -αναφέρει δύο «πρόσθετα» αντικείμενα, ένα εκ των οποίων είναι «εξοπλισμός ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, επικοινωνιών, τηλεπικοινωνιών και συναφής εξοπλισμός».

Είναι, άραγε, σύμπτωση το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή φαίνεται να πιέζει αρκετά τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για να λάβει μια άδεια τηλεοπτικού σταθμού;

Προσπαθήσαμε να αντλήσουμε περισσότερα στοιχεία για τον διαγωνισμό απευθυνόμενοι στο site της Αρχιεπισκοπής, όπως άλλωστε αναφέρει η προκήρυξη. Ενώ το υπόλοιπο site λειτουργεί κανονικά, το τμήμα (www.iaath.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1319&Itemid=606) με τις προκηρύξεις διαγωνισμών εμφανίζει τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κατεβάσει καμία πληροφορία.


Σχολιάστε εδώ