Ξυπνάνε εφιάλτες…

Ο πρώτος προκάλεσε την οργή των Κρητικών, οι οποίοι πάντως απέφυγαν να σηκώσουν το θέμα. Ίσως επειδή δέχθηκαν τελικά τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να βράζουν με τον Ιωαννίδη και τον Βοσκάκη. Ο πρώτος, άλλωστε, τύλιξε τον Ζήση Βρύζα και τον Παναγιώτη Ποικιλίδη σε μια κόλλα χαρτί και τους έστειλε στον αθλητικό δικαστή επειδή φέρονται να τον προειδοποίησαν πως με τα σφυρίγματά του θα μπει ο κόσμος στο γήπεδο. Η απάντηση από τον ΠΑΟΚ ήρθε με επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ. Ξεκάθαρο το μήνυμα: «Παίξτε μας όλους 50-50 διότι θα αντιδράσουμε». Με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο Ιβάν Σαββίδης είναι άγνωστο. Στην επιστολή, πάντως, επικαλούνται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Και το πρόβλημα για την ΕΠΟ και τους διαιτητές είναι ότι ο Σαββίδης ποντάρει και στη βοήθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ισονομία ζήτησε από τα θεσμικά όργανα και ο πρόεδρος του Άρη, ο Δημήτρης Ηλιάδης. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν οι «κίτρινοι» τον αγώνα στη Βέροια, ενώ έχασαν και τον Πουλίδο, ο οποίος αποβλήθηκε ανεξήγητα μετά τη λήξη του ματς.

Το πρόβλημα με τους διαιτητές ήταν ότι έβαλαν μπουρλότο στο πρωτάθλημα τις παραμονές των μεγάλων ντέρμπι. Ουσιαστικά έθεσαν σε κίνδυνο τη διεξαγωγή των παραδοσιακών αγώνων, καθώς όσα φέρονται να είπαν οι Βρύζας και Ποικιλίδης στον Ιωαννίδη έχουν μεγάλη βάση. Τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον ΠΑΟΚ οι οπαδοί βράζουν. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν επειδή θεωρούν ότι αδικούνται οι ομάδες τους. Και τότε κάποιοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Από την ΕΠΟ προσπάθησαν να κατεβάσουν τους τόνους και ήρθαν σε επαφή με παράγοντες των ομάδων για να εκτονωθεί η ένταση. Αλλά οι οπαδοί δεν δείχνουν την ίδια διαλλακτικότητα και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

«Τιμωρήστε κάποιους με διαγραφές για να πιστέψουμε ότι ενδιαφέρεστε», ήταν το μήνυμα που έφτασε στην ΚΕΔ. Αλλά δεν δείχνει κάποιο μέλος της Επιτροπής τη διάθεση να προχωρήσει σε διαγραφή έστω κι ενός διαιτητή.

Η φωτιά έχει ανάψει όπως αποδείχθηκε και στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την ερχόμενη εβδομάδα.

Και θα γιγαντώνεται κάθε μέρα που θα περνάει όπως φάνηκε και με το νέο τηλεοπτικό σποτ για τον Κουκουλάκη και τον Φραγκιαδάκη, τον διαιτητή και τον βοηθό του που συμμετείχαν στην ήττα των «πράσινων» από τον Πανθρακικό την προηγούμενη εβδομάδα.


Σχολιάστε εδώ