Μόνοι κι έρημοι οι βουλευτές της ΝΔ

ΣΥΓΧΥΣΗ, εκνευρισμός και αμηχανία επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Σε καθημερινή πλέον βάση «βομβαρδίζονται» με καταστροφικά σενάρια για περικοπές μισθών και συντάξεων, για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για πρόωρες εκλογές. Πλην όμως, οι ίδιοι τελούν σε πλήρη άγνοια για όλα αυτά. Τα όργανα του κόμματος δεν λειτουργούν, κανείς δεν τους ενημερώνει για τίποτα και καλούνται απλώς να ψηφίσουν νομοσχέδια και διατάξεις, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί απαξιούν και να συνομιλήσουν μαζί τους. Οι βουλευτές είναι εξοργισμένοι για το γεγονός πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως «γλάστρες» και τους θυμάται κάθε φορά που υπάρχει κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ως ένδειξη της οργής μπορεί να θεωρηθεί η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα, όπου κατά ομάδες καταθέτουν στη Βουλή τροπολογίες ή ερωτήσεις. Είτε για να προωθήσουν μέτρα και λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είτε για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική που εφαρμόζει. Με τον τρόπο αυτό οι βουλευτές, προσπαθούν να κατευνάσουν την αγανάκτηση των πολιτών για τα μέτρα σκληρής λιτότητας που υλοποιούνται την τελευταία τετραετία και να… καταφέρουν έτσι να επανεκλεγούν. Πόσο μάλλον που έχουν πυκνώσει τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και μέσα στο 2013. Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσαν τα σενάρια για νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και αλλαγές στο ασφαλιστικό (αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης). Κι αυτό διότι, η αναστάτωση προκλήθηκε με ευθύνη δυο κορυφαίων υπουργών, του Γ. Στουρνάρα και του Γ. Βρούτση. Βουλευτές έκαναν λόγο για ακατανόητη ενέργεια που αυξάνει την οργή της κοινωνίας. «Είναι δυνατόν να ανοίγουμε τέτοια θέματα αυτή την ώρα;», έλεγαν εκνευρισμένοι. «Οι πολίτες στενάζουν, δίνουν μάχη για να επιβιώσουν κι εμείς τους λέμε ότι θα τους βάλουν κι άλλα μέτρα;», σημείωναν. Παράλληλα προειδοποιούσαν ότι αν η κυβέρνηση πάει σε νέες περικοπές συντάξεων και του εφάπαξ ,τότε «στις ευρωεκλογές θα ψάχνουμε να βρούμε την ψήφο μας»! Οι βουλευτές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι αν δεν έχει τέτοια πρόθεση η κυβέρνηση, τότε η ανακίνηση του θέματος δείχνει «επιπολαιότητα, αν όχι ανοησία». Ότι η όλη συζήτηση ζημιώνει την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τη Νέα Δημοκρατία, αφού οι πολίτες είναι καχύποπτοι και δεν θα πειστούν από τις διαψεύσεις. «Τόσες φορές μέχρι σήμερα τους έχουμε πει ότι δεν θα πάρουμε μέτρα και κάθε φορά τα παίρνουμε. Γιατί να μας πιστέψουν τώρα;», διερωτώνται.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η στάση της ηγεσίας στο ζήτημα των υποβρυχίων και την πλήρη κάλυψη που προσέφερε στον Β. Βενιζέλο για τους χειρισμούς του το 2010 ως υπουργός Άμυνας. «Είναι δυνατόν να δίνουμε συγχωροχάρτι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για μια υπόθεση που εμείς είχαμε χαρακτηρίσει σκάνδαλο;», λένε. Όσο για την επισήμανση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου ότι ο κ. Βενιζέλος κινήθηκε με βάση ήδη ψηφισμένο νόμο, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο.


Σχολιάστε εδώ