Μπλόκο από την Ελβετία!

Σύμφωνο στο οποίο είχαν καταλήξει στις συζητήσεις που είχαν στη Βέρνη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο ελβετός ομόλογός του τον Σεπτέμβριο του 2012. Και μάλιστα είχε συμφωνηθεί ότι το τελικό κείμενο θα υπογραφόταν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2012.

Δεν υπήρξε όμως καμία συνέχεια έκτοτε, παρότι η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα ήταν άλλη μια πηγή για σημαντικά έσοδα. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελβετική πλευρά, όπως μας είπε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, που έχει χειρισθεί προσωπικά το θέμα αυτό. Η ελβετική πλευρά υπαναχώρησε, δηλαδή, από τα συμφωνηθέντα, ότι το σύμφωνο που θα υπογραφόταν θα ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχει υπογράψει η Ελβετία με την Αγγλία και τη Γερμανία και το οποίο προβλέπει ότι οι ελβετικές τράπεζες θα δώσουν όλα τα στοιχεία των καταθετών που είναι υπήκοοι των χωρών τους.

Η Ελβετία προσφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες και τα χρήματα που θα προέλθουν από την επιβολή φόρου επί των καταθέσεων αυτών, όχι όμως και τα στοιχεία τους, καθώς θέλει να τους προστατεύσει από τις συνέπειες που θα προκύψουν γιατί έχουν βγάλει έξω λεφτά που όχι μόνο δεν έχουν φορολογηθεί αλλά και πιθανότατα είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων, μιζών και εγκληματικών πράξεων. Αυτό όμως δεν το δέχεται η κυβέρνηση και επιμένει στην υπογραφή ανάλογου συμφώνου με εκείνο που έχει υπογράψει η Ελβετία με την Αγγλία και τη Γερμανία. Και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει αλλάξει θέση η Ελβετία.

Ούτε ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ και τους 24.500

Φράγκο, όμως, δεν έχει μπει στο Δημόσιο Ταμείο από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ και τους 24.500 της λίστας των 54.000 που έβγαλαν έξω χρήματα, την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Και το τελικό ξεκαθάρισμα θα κρατήσει χρόνια με τη γραφειοκρατική διαδικασία που έχει επιλεγεί, η οποία προβλέπει ότι κάθε Εφορία θα ελέγξει όσους από τους 24.500 υπάγονται σε αυτήν και ο ελεγχόμενος θα πρέπει να υποβάλει, με τα στοιχεία που αναφέρει ο Κώδικας, όσα έσοδα και έξοδα είχε από το 2003 μέχρι τον Φλεβάρη του 2013 και να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση για όσα δεν έχει δηλώσει!


Σχολιάστε εδώ