ΚΚΕ: Πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση να ενισχύσει το οπλοστάσιό της κατά του λαϊκού κινήματος έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λένε στον Περισσό, για να αιτιολογήσουν την υπερψήφιση της τροπολογίας από το κόμμα τους, η οποία στηρίζεται ουσιαστικά στον «τρομονόμο», υποστηρίζουν λίγο – πολύ ότι το αστικό νομοθετικό οπλοστάσιο (που εξοπλίζει την καταστολή) είναι ουδέτερο και ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του εξαρτάται από τον «συσχετισμό δυνάμεων».

Βεβαίως, τονίζουν, αυτή η άποψη είναι παλιά, και στα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος μια τέτοια άποψη ήταν λάθος, αλλά μπορεί να ήταν και αθώα. Σήμερα, όμως, κανείς δεν δικαιούται να μιλάει με «αθωότητα» για «λάθος», όταν υπάρχει ιστορική πείρα για το ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις συσκοτίζουν το γεγονός ότι το αστικό κράτος είναι πάντα αστικό και δένουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα.

Ο συσχετισμός δυνάμεων, ξεκαθαρίζουν στο ΚΚΕ, είναι αρνητικός για την εργατική τάξη όσο το κεφάλαιο ασκεί την εξουσία του ανεμπόδιστα. Και για να αλλάξει υπέρ της εργατικής τάξης πρέπει η ίδια να πιστέψει στη δύναμή της, να πάψει να έχει αυταπάτες για το ίδιο το Κοινοβούλιο, να οργανώσει τα δικά της όργανα πάλης, που θα μπορέσουν να γίνουν και όργανα εξουσίας της. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, τονίζουν, αναφέρεται στον συσχετισμό των κομμάτων στη Βουλή και αναδεικνύει ως θετικό συσχετισμό την ενίσχυση μιας πτέρυγας του αστικού πολιτικού συστήματος (και αντίστοιχης διαχείρισης) σε βάρος μιας άλλης.

Αν υποθέσουμε, αναφέρουν με νόημα, ότι έχει δίκιο και ότι στις περσινές εκλογές σημειώθηκε μια τέτοια θετική αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιος είναι σήμερα ο απολογισμός; Μήπως το εργατικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι; Μήπως το κεφάλαιο «τρόμαξε» από αυτήν την αλλαγή και αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την αντιλαϊκή του επίθεση; Μήπως η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πάρει ακόμα πιο αποφασιστικά μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγουν, έχει σοβαρή ευθύνη γιατί με τη θετική ψήφο του στη συγκεκριμένη τροπολογία έδωσε πολιτική στήριξη στην προσπάθεια της αστικής κυβέρνησης να ενισχύσει το νομικό της οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.


Σχολιάστε εδώ