Η Χρυσή Αυγή έχει μπει σʼ όλα τα κόμματα!

Ευρήματα που σε μεγάλο βαθμό εξηγούν την ανθεκτικότητα που παρουσιάζουν τα ποσοστά της σε όλες τις έρευνες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι 24,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν πρόκειται για ναζιστές, αλλά για έλληνες εθνικιστές, το 27,5% επιθυμεί την παραμονή της στο πολιτικό σκηνικό, ενώ για ένα 10% συμβολίζει την εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Αναλυτικά και στην ερώτηση «Επιθυμείτε να σταματήσει να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό η Χρυσή Αυγή;» καταφατικά απαντά το 70,2%, ενώ ένα 27,5% επιθυμεί την παραμονή της. Πιο συγκεκριμένα υπέρ της αποβολής της οργάνωσης από το πολιτικό σκηνικό τάσσεται το 74,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ (όχι λέει το 23,5%), το 78,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (το 21% λέει όχι), το 82,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (το 16,7% είναι υπέρ της παραμονής), ενώ από τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ το 78,5% είναι υπέρ του να βγει εκτός πολιτικής σκηνής η Χρυσή Αυγή και το 21,5% λέει να παραμείνει.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση «Η Χρυσή Αυγή είναι έλληνες εθνικιστές ή ναζιστές;»: Το 67,4% απαντά ότι είναι ναζιστές και το 24,4% ότι είναι έλληνες εθνικιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δεύτερη άποψη συμπλέει το 27,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ, το 10,8% του ΠΑΣΟΚ και το 13,5% της ΔΗΜΑΡ.

Περιορισμένο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων (11,3%) που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Σʼ αυτούς συγκαταλέγεται το 10,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 6,3% του ΣΥΡΙΖΑ, το 6% του ΠΑΣΟΚ και το… 0% της ΔΗΜΑΡ. Στα ίδια επίπεδα κινείται και το ποσοστό (10%) όσων πιστεύουν ότι η οργάνωση συμβολίζει την εξυγίανση της πολιτικής ζωής, ενώ το 82,7% πιστεύει ότι συμβολίζει την πολιτική του τσαμπουκά και της βίας. Ότι συμβολίζει την πολιτική της εξυγίανσης πιστεύει το 8,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 9% του ΣΥΡΙΖΑ, το 2,9% του ΠΑΣΟΚ και το 0% της ΔΗΜΑΡ.

Απορίες και ερωτηματικά προκαλούν οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση «Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του απέναντι σε φαινόμενα όπως η λαθρομετανάστευση, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, οι κουκουλοφόροι συνέβαλε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής;». Το 48% πιστεύει ότι συνέβαλε, ενώ το 47% απαντάει αρνητικά. Τα ερωτήματα παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αφού με την άποψη ότι με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε στην άνοδο της ΧΑ συμφωνεί το 64,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 62,8% του ΠΑΣΟΚ, το 49% της ΔΗΜΑΡ, αλλά και το… 26,8% του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ