ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Άντε και πολιτισμό δημιουργούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τον πολιτισμό της συνεργασίας, σχολίαζε εφημερίδα, που προφανώς για να δείξει πόσο μεγάλοι είναι οι δυο, Σαμαράς – Βενιζέλος, ξέχασε ότι τον ίδιο… πολιτισμό είχαν φτιάσει και το ’89 Μητσοτάκης – Φλωράκης, όπου μπήκε μετά και ο Ανδρέας. Κράτησε μόλις τρεις μήνες και μετά πήγε περίπατο εκείνος ο… πολιτισμός. Καλό είναι λοιπόν να μη βιάζονται, γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

*** Δεν εγκαταλείπει τη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας για να πάει για υποψήφιος περιφερειάρχης ή για τον Δήμο της Αθήνας. Οριστική, μαθαίνω, είναι η απάντησή του σε σχετικές κρούσεις που του έγιναν.

*** Εντύπωση μου έκανε η απουσία του Κώστα Σκανδαλίδη από την… επανάσταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Να υποψιασθώ ότι ο Κώστας παίζει σε άλλο ταμπλό ή ότι δεν συμφωνεί με την εκστρατεία του συγκεντρωσιάρχη στις μέρες του Ανδρέα;

*** Έχω την αίσθηση ότι πάει γυρεύοντας ο Βύρωνας. Συνεχώς… τσιγκλάει, σαν να επιδιώκει διαγραφή, για να βγει στο βουνό. Το τελευταίο… ραβασάκι που έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στον πρωθυπουργό έλεγε ότι η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις, «με τους ηλίθιους που κυβερνάνε και τον πόνο τους». Ότι τα μέτρα δεν είναι οριζόντια, αλλά κάθετα και τότε θα είναι καλά για τον κόσμο.

*** Όλοι, ο ένας μετά τον άλλο, με πρώτο τον Βενιζέλο, αδειάζουν τον Στουρνάρα και ο Στουρνάρας παραμένει στη θέση του; Και σίγουρα ο Γιάννης θα λέει, άσʼ τους να φωνάζουν, να εκτονωθούν, ποιος τους ακούει, εγώ παραμένω εδώ. Και καλά το λέει, οι άλλοι που δεν έχουν καταλάβει τι πλάτες έχει, εκτίθενται….

*** Έρχεται «ο κόκκινος κάβουρας». Είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος. Οι σελίδες του θα γυρίσουν χρόνια πίσω. Θα έχουν πολλά στοιχεία για το διαχρονικό πρακτοριλίκι που έδρασε και συνεχίζει να δρα στην Ελλάδα.

***

Στα Χριστούγεννα τοποθετείται η ανακοίνωση του γάμου του Λοβέρδου με τον Κουβέλη. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα θα συμπράξει με τη ΔΗΜΑΡ. Στις δημοσκοπήσεις όλο και κάτι τσιμπάει ο φίλος μου ο Ανδρέας. Η εταιρεία Metrisis του δίνει 1,9% και η Pulse 3,5%, που σημαίνει ότι με τη συμμαχία παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ