επί του πιεστηρίου

Οι ουρές στις Εφορίες έχουν πολλαπλασιαστεί, η πληροφορική αντί να περιορίσει την ταλαιπωρία του κόσμου την αύξησε. Αλαλούμ παντού, η μια υπηρεσία να μη συνεργάζεται με την άλλη, στο Ληξιαρχείο κανένας έλεγχος, καμία διασταύρωση, ότι ισχυρισθεί ο καθένας, η Αστυνομία να βγάζει δυο ταυτότητες στο ίδιο όνομα και να μην το εντοπίζει κανείς, τυχαία ανακαλύπτονται παρανομίες, όπως συνέβη με τη μικρή Μαρία, όλα στον αυτόματο πιλότο. Αλλαγές και ανατροπές, που μάλιστα δεν στοιχίζουν πουθενά, να πει ο πολίτης ότι επιτέλους κάτι αλλάζει, ότι ο… υπερήφανος λαός, όπως τον αποκαλούν τα κυβερνητικά κόμματα στις εκλογές και το ξεχνούν την επομένη, εξυπηρετείται και δεν βασανίζεται.

Πικρές διαπιστώσεις, με το ερώτημα αναπάντητο, δεν χρειάζεται κανείς να είναι σοφός, να τα ξέρει όλα, απλό μυαλό χρειάζεται και οι λύσεις είναι δωρεάν. Αντέγραψε αυτό που με επιτυχία λειτουργεί στο εξωτερικό. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό δεν καταφέρνουν.

Σε επικίνδυνες αποστολές ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σκοπός του ταξιδιού στο Βουκουρέστι ήταν η συνεργασία των χωρών Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας που είναι οι πύλες από τις οποίες μπαίνουν οι λαθρομετανάστες, ώστε να απαιτήσουν από τις άλλες χώρες της Ευρώπης να βοηθήσουν για να σταματήσει αυτή η ροή, διαφορετικά θα κάνουμε στραβά μάτια να περνούν προς τις χώρες που είναι ο στόχος να πάνε. Και αυτές κυρίως είναι η Αγγλία, η Δανία και η Σουηδία. Κατά ένα τρόπο αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρξει συμμαχία των πέντε χωρών, ώστε και οι πέντε μαζί να επιβάλουν τους όρους τους στη ΕΕ και ιδιαίτερα στις τρεις χώρες που είναι το όνειρο του κάθε μετανάστη. Όροι,μεταξύ των οποίων, είναι και η συμμετοχή στα έξοδα της φύλαξης των συνόρων, ώστε να μην είναι εύκολο το πέρασμα.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό… Η BlackRock που έχει αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών ως προς τους σκελετούς που ενδεχομένως έχουν και την κεφαλαιακή τους επάρκεια, ολοκλήρωσε την έρευνα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τώρα έχει πάει στα Βαλκάνια για να ελέγξει τις θυγατρικές που έχουν στη Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια, ώστε να έχουν την συνολική εικόνα. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα προκύψει για καμία τράπεζα πρόβλημα.

Ανάπτυξη, ανάπτυξη είναι η καθημερινή καραμέλα της κυβέρνησης και τελικά αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες. Χάσαμε την πρωτιά που είχε η Ελλάδα στις ιχθυοκαλλιέργειες. Η Τουρκία ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο… Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας η ελληνική παραγωγή θα φθάσει σε 94.000 τόνους λαυράκια και τσιπούρας και η Τουρκία θα φθάσει τους 108.000.

Στο ίδιο καζάνι είμαστε με την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, όμως εκείνοι ξεφορτώσουν φόρους, εμείς εδώ η κυβέρνηση μας φορτώνει συνεχώς τον… γάιδαρο με φόρους και δεν βλέπει ότι όπως πάει σε λίγο θα ψοφήσει ο… γάιδαρος. Δεν φαίνεται όμως αυτό να απασχολεί τον Στουρνάρα, παρότι η μανούλα του και η πεθερούλα του ψοφοδεούν…

Με ένα σωρό χαρτιά που ζητεί η Εφορία θα τρίβουν τα χέρια τους οι λογιστές. Θα πρέπει να κάνουν εικόνισμα τον Στουρνάρα. Κάθε πολίτης και ένας λογιστής, όπως πολύ εύστοχα επεσήμαινε στον τίτλο της η «Εστία». Προσθέστε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να θεσπιστεί επίδομα δαπάνης φοροτεχνικού. Απόλυτα σωστό είναι το αίτημα, υπουργέ. Πού θα βρει λεφτά να πληρώνει τον λογιστή η μανούλα σου…

Λυπήθηκε τη μανούλα του Στουρνάρα που τα φέρνει δύσκολα με τα 500 ευρώ που παίρνει τον μήνα και στη φιέστα που έγινε στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη για τα εγκαίνια των νέων χώρων, ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς Κλ. Τσιρώνης του φώναξε:

– Στουρνάρα, να έλθεις στη Βαρβάκειο να ψωνίσεις για την μανούλα σου…

Πάρτε καμιά κουβέρτα…
… και βρείτε και κανένα ξύλο για να ζεσταθείτε, γιατί αν περιμένετε να πάρετε προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης θα ξεπαγιάσετε. Τόσο καλά πάνε οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και δουλεύει ρολόι ο κυβερνητικός μηχανισμός που θα είναι… έτοιμος για να αρχίσει να δίνει την προκαταβολή για το περιβόητο αυτό επίδομα, που και φέτος πέρασε από σαράντα θάλασσες, στο τέλος Νοεμβρίου. Και το καλό που σας θέλω, πάρτε κανένα ξύλο παραπάνω, γιατί ο Νοέμβρης μπορεί να γίνει Γενάρης…


Σχολιάστε εδώ