Εκβιάζει και εκλιπαρεί

Ο (ακόμα) πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε δεινή θέση. Δεν του βγαίνει απολύτως τίποτα. Γνωρίζει άριστα ότι οι ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ καταδυναστευόμενοι Έλληνες ούτε τον πιστεύουν ούτε τον εμπιστεύονται. Παρά ταύτα, εξακολουθεί να υπόσχεται πότε το άλφα και πότε το αντίθετο του άλφα. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει πολιτικό χρόνο και αυτοσχεδιάζει συνεχώς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Σύμμαχός του τα μεγάλα κανάλια του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που (νομίζουν ότι) κάνουν πλύση εγκεφάλου στους… αφελείς τηλεθεατές τους. Γιʼ αυτό και τους χάρισε τις παράνομες συχνότητες που κατακρατούσαν τζάμπα, λες και ανήκαν στα αμπελοχώραφα του παππού του!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο εκβιάζει, αλλά και ΑΠΕΙΛΕΙ. Επιπλέον και εκείνη –γερμανοκρατούμενη πάντοτε παρότι δεν έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο- δεν έχει εκπονήσει (ούτε το έχει ανακοινώσει στις άλλες χώρες-μέλη) στοιχειώδες έστω ΣΧΕΔΙΟ και αυθαιρετεί ακαταπαύστως. Υφίσταται, όμως, υποκατάστατο του ανύπαρκτου σχεδίου της, που αντανακλάται στην εφαρμοζόμενη πολιτική της. Μια αγρίως μονεταριστική πολιτική σκληρότατης λιτότητας, η οποία συντρίβει ανελέητα ανθρώπινες υπάρξεις!

Αλλιώς περίμεναν την Ευρωπαϊκή Ένωση οι λαοί της Ευρώπης και ειδικότερα οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου. Ως μία αλληλέγγυα ομοσπονδία εξισορρόπησης ελλειμμάτων και πλεονασμάτων, τουλάχιστον πριν από την ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Συνθήκη του Μάαστριχτ. Από τότε και μέχρι σήμερα όλοι οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης νιώθουν αλυσοδεμένοι.

Θα προσθέσω και κάτι άλλο άκρως σημαντικό και σφόδρα εξοργιστικό: Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη και καλύτερη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ! Κάνουν ό,τι θέλουν εντελώς ανεξέλεγκτα!

Με αυτά τα δεδομένα, το αντάρτικο του Σαμαρά προκαλεί θλίψη. Πολύ μεγαλύτερη μάλιστα, αφού τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα νέα μέτρα τα είχε υπογράψει η καθοδηγούμενη από τους τοκογλύφους δανειστές κυβέρνηση Παπαδήμου. Το αγνοούσε τάχα αυτό ο έξωθεν κατευθυνόμενος νυν πρωθυπουργός; Προφανώς όχι, διότι, όπως γνωρίζουν οι πάντες, στήριζε την εν λόγω κυβέρνηση.

Αφαιρουμένων, όμως, των προαπαιτηθέντων νέων μέτρων, υφίστανται και έτερα νέα μέτρα ιδιαιτέρως επαχθή. Ποιος βουλευτής του κόμματός του θα τολμήσει να τα ψηφίσει βιώνοντας από πρώτο χέρι τη συσσώρευση ερειπίων στην κοινωνία μας; Αφήνω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν ζουν εκτός τόπου και χρόνου, μη όντας και εκείνοι ούτε άπονοι ούτε άκαρδοι.

Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών αρχηγός τους συγκαταλέγεται σε άλλη κατηγορία ως εξόχως εξουσιομανής. Είναι άτομο που θα μπορούσε να πατήσει και επί πτωμάτων, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά. Το παρελθόν του βοά και το εκάστοτε παρόν του επιβεβαιώνει την αναλγησία του. Ας υπερπηδήσουμε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που την κλωσσούσε σαν κότα επί μήνες στο σπίτι του, στερώντας σημαντικά ποσά από το ελληνικό Δημόσιο, και ας έρθουμε στο όργιο της όζουσας σύμβασης των υποβρυχίων που υπέγραψε χωρίς δισταγμό, για να συσκοτίσει τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες. Θυμίζω ότι υπεράσπιζε τότε με εκκωφαντικές δηλώσεις τον έγκλειστο σήμερα στον Κορυδαλλό Τσοχατζόπουλο και ότι, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, «αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους»! Θυμίζω επίσης τη συνέντευξη που είχε δώσει στις 4/5/2012 στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καυστικό τίτλο «Ο Βενιζέλος υπέγραψε για τα αμαρτωλά υποβρύχια»!

Τα πράγματα άλλαξαν, βέβαια, μέσα σε ενάμισι περίπου έτος και ο Σαμαράς είναι πλέον δεμένος χειροπόδαρα με τον… εντιμότατο συνεταίρο του, έτοιμος να ρίξει στην πυρά τον ευεργέτη του Δημήτρη Αβραμόπουλο. (Ο τελευταίος διαθέτει τα δικά του όπλα και θα δούμε ποιος από τους δύο θα επικρατήσει στο τέλος.) Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος.

Το να σε πολεμάνε όλοι ανεξαιρέτως, είναι τίτλος τιμής. Όταν μάλιστα μετέρχονται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να σε πολεμήσουνε… αποτελεσματικά, αυτό σημαίνει ολοκάθαρα ότι ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτασικό κόμμα με πολλές αξιόλογες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο Τσίπρας. Αυτό εξασφαλίζει την εσωκομματική δημοκρατική λειτουργία.

ΥΓ.: Εκβιάζει ή μάλλον «εκβιάζει» ο Σαμαράς. Αν πραγματικά εκβίαζε, θα όφειλε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τις κατοχικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.


Σχολιάστε εδώ