Άντε και τον Σβαρτζενέγκερ…

Φαίνεται ότι οι διασώστες Θράκης, παράρτημα της Πανελλήνιας Ομάδας Διασωστών, που μάλιστα είχαν συμμετάσχει στις επιχειρήσεις διάσωσης τούρκων πολιτών μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 στη γείτονα, δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ κι έτσι δεν είχαν το δικαίωμα να δώσουν τα φώτα τους…

***

Περήφανος «συντοπίτης»

Για επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος ΜΗΡ στον Δήμο Γιλντιρίμ Προύσας πάει ο δυτικοθρακιώτης Αχμέτ Κοτς! Ο τύπος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά «μεγαλουργεί» στην Τουρκία.

Το ΜΗΡ, για την ιστορία, είναι το ακροδεξιό κόμμα της Τουρκίας. Πολλά στελέχη του και ιδιαίτερα της νεολαίας (γκρίζοι λύκοι) έχουν εμπλακεί σε αδικήματα που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα, με πιο γνωστό σε εμάς την δολοφονία του Ισαάκ Ισαάκ στις 11/8/1996, όταν μαζί με αστυνομικούς του ψευδοκράτους τον λιντσάρισαν χτυπώντας τον με ξύλα. Σε αυτό το κόμμα, λοιπόν, είναι περήφανο μέλος ο «συντοπίτης» μας.

***

Αστυνομικό δελτίο…

Ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου μετείχε σε γιορτή που οργάνωσε το κόμμα του στην πόλη Μποζκίρ του νομού Ικονίου. Σύμφωνα με την είδηση του DHA, όσοι μετείχαν στον εορτασμό ψάχτηκαν ένας-ένας από την αστυνομία. Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κρατήθηκαν μέχρι το τέλος της τελετής τρία όπλα που είχαν άδεια, ένας σουγιάς και ένα μήλο.

Κρατήθηκε και το μήλο… (δεν κάνω πλάκα).

***

Πλιτς…

Στις 17 Οκτωβρίου έριξε μια δυνατή βροχή στην Κομοτηνή. Τα προβλήματα γνωστά, εστιάζονται στο εξής ένα: δρόμοι-πισίνες… Διαβάζουμε στη γνωστή «Μπιρλίκ»: Η σημερινή ξαφνική βροχή, μετά το μεσημέρι, άφησε τις τουρκικές συνοικίες στην Κομοτηνή κάτω από το νερό. Λόγω της έντονης βροχής και της έλλειψης υποδομών, η συνοικία έμεινε κάτω από το νερό, ενώ σε πολλούς δρόμους η πρόσβαση ήταν δύσκολη. Κάτοικοι της συνοικίας, που λόγω του Μπαϊραμιού έκαναν επισκέψεις, έζησαν δύσκολες στιγμές, και για μια ακόμη φορά φάνηκε καθαρά πόση σημασία δίνουν στις τουρκικές συνοικίες».

Όχι, αδυνατώ να αντιπαρέλθω τα περί «τουρκικών» και άρα και «ελληνικών» συνοικιών, διότι ο «συντάκτης» αν μη τι άλλο είναι καθηλωμένος στη «δική του» πλευρά.

Στην «άλλη» πλευρά, πάντως, εκείνη τη μέρα βγήκαν έξω τα κανό…

***

Απλά πράματα

Η Άγκυρα προχωρά σε μαζικές εξαγορές ελληνοκυπριακών ιδιοκτησιών στα Κατεχόμενα με τελικό στόχο την «τουρκοποίηση» του βόρειου τμήματος του νησιού και την de facto διχοτόμησή του. Σχέδιο που εάν επιτευχθεί θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να βάλει «χέρι» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που περιλαμβάνει η κυπριακή ΑΟΖ.
***

Ελικόπτερα;

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου με αφορμή την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες ερευνητικού – ωκεανογραφικού σκάφους της στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου, του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου επί των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα!

Η «απάντηση» ήρθε λίγες ώρες μετά με την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στη ζώνη ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ου ΣΠ) «Σαράντα Εκκλησιές» στη Σαμοθράκη.

Και κάπως έτσι λύνουν και τις απορίες τους οι Θρακιώτες που βλέπουν ξαφνικά στον ουρανό ελικόπτερα…


Σχολιάστε εδώ