στα ενδότερα των ομάδων

• Είναι τέτοια η φτώχεια στον Παναθηναϊκό που κατάφεραν κι έγιναν άνω – κάτω για 30 προσκλήσεις ελευθέρας εισόδου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 2 Νοεμβρίου. Αποφάσισε η ΠΑΕ να κόψει τις προσκλήσεις, τις οποίες έδινε στους παλαίμαχους και προκλήθηκε ένταση από τα αρνητικά σχόλια πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που δόξασαν την πράσινη φανέλα.

• Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ως πρόεδρος στο ΔΣ των παλαίμαχων, ισχυρίστηκε ότι την απόφαση για τις προσκλήσεις πήρε ομόφωνα ο σύνδεσμος σε μια προσπάθεια να γίνει μπροστάρης στην οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ. Αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με αιχμή του δόρατος τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος απείλησε να πετάξει 1.000 ευρώ στα μούτρα των παραγόντων.

• Μπορεί να ‘χει εκτεθεί στο παρελθόν ο «στρατηγός» του «τριφυλλιού» με διάφορες τοποθετήσεις του, αλλά στο θέμα των προσκλήσεων είχε απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί μία ομάδα να πετάει στην άκρη τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους για να την κάνουν μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

• Ο Δομάζος μπορούσε να κρατήσει κλειστό το στόμα του. Είχε, άλλωστε, εξασφαλίσει για τον εαυτό του ένα από τα ακριβά εισιτήρια διαρκείας, που αγόρασε ο Νικόλας Πατέρας και τα διέθεσε στους δύο θρύλους του Παναθηναϊκού, στον «κοντό και στον ψηλό», στον «στρατηγό» και στον Αντώνη Αντωνιάδη.

• Αλλά ο Δομάζος βγήκε και μίλησε εξ ονόματος όλων των παλιών παικτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξ αιτίας της συγκυρίας, η οποία τίναξε στον αέρα την ελληνική οικονομία. Τους άλλοτε συμπαίκτες του σκέφτηκε ο «στρατηγός» κι έγινε κακός για τη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου επειδή βγήκε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

• Το δίκιο του Δομάζου επιβεβαίωσε έμμεσα και ο Κωνσταντίνου. Μέσω του συνδέσμου παλαιμάχων, ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας προχώρησε στην αγορά 30 εισιτηρίων για τους παλαιμάχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν διαθέτουν τα 30-40 ευρώ για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

• Αποδείχθηκε, δηλαδή, στην πράξη ότι προκλήθηκε τεράστιος θόρυβος και στιγματίστηκε το προφίλ του Παναθηναϊκού δίχως σοβαρό λόγο. Απλά και μόνο επειδή στους «πράσινους» λείπουν και τα περίπου 1.000 ευρώ, τα οποία θα εισέπρατταν εάν πουλούσαν εισιτήρια και στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

• Χωρίς λεφτά, όμως, άκρη δεν βγαίνει. Και, αν μάλιστα μείνουν οι «πράσινοι» έξω από το κύπελλο, τότε τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ιδιαίτερα άσχημα καθώς θα χάσουν αρκετά έσοδα από μία διοργάνωση, στην οποία πόνταραν ακόμα και για τη διάκριση.

• Ο Αλαφούζος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει κάποιους ισχυρούς επιχειρηματίες, αλλά όλοι εμφανίζονται διστακτικοί να επενδύσουν στο πλάνο του. Όχι μόνο επειδή το θεωρούν λανθασμένο σε αρκετά σημεία, αλλά και διότι βλέπουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μπαίνει φουριόζος στο ποδόσφαιρο και συγχρόνως διαπιστώνουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισαν να ανεβάσουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη.

• Όλα τα είχε ο Γιάννης Ματζουράκης, το πρόβλημα με τον Μανούσο του έλειπε, καθώς θεωρούσε κλειδί τον 26χρονο επιθετικό στο σύστημα που χρησιμοποιούσε. Η ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών στο δείγμα του Μανούσου, ωστόσο, αποδεικνύει ότι στην Καλλονή λειτουργούν σε κάποια πράγματα με ερασιτεχνική νοοτροπία.

• Η ανακοίνωση ότι η απαγορευμένη ουσία βρισκόταν στη θεραπευτική αγωγή του Μανούσου για ένα πρόβλημα τραυματισμού, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μόνο που όλοι στην ποδοσφαιρική πιάτσα υποστηρίζουν ότι από την ομάδα της Μυτιλήνης ξέχασαν να το δηλώσουν.

• Όσο για τον Λισγάρα, το τρομερό της υπόθεσης ήταν ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο του Αστέρα. Λες και κυνηγάει μια κατάρα τις ομάδες, οι οποίες λύνουν τη συνεργασία τους με τον Θεσσαλό τεχνικό.

• Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε μέσα σε έναν μήνα όταν αποφάσισε ο Αχιλλέας Μπέος να απολύσει τον Τσιώλη και να πάρει στη θέση του τον Κατσαβάκη. Για εξωαγωνιστικούς λόγους, αλλά η ουσία ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

• Ο Θρασύβουλος ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, έστω και αν το διαζύγιο με τον Τσιώλη ήταν φιλικό. Για την Καλαμάτα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, διότι με τον Γρηγορόπουλο στο τιμόνι της η διάλυση της «μαύρης θύελλας» ήταν προδιαγεγραμμένη.

• Ο πιλότος κατάφερε και έκλεισε δύο μαγαζιά στα πιο εμπορικά σημεία της Καλαμάτας. Με την ποδοσφαιρική ομάδα θα αντιμετώπιζε πρόβλημα;

• Ακόμα και ο Ιωνικός κατρακύλησε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και χρειάστηκε την επιστροφή του Μιχάλη Σπανού για να βρει τον δρόμο προς τα επαγγελματικά σαλόνια. Όπου και να κοιτάξουμε θα βρούμε μία ομάδα η οποία κατέρρευσε μετά από την αποχώρηση του Τσιώλη.

• Έτσι, ήρθε και το πρόβλημα με τον Λισγάρα. Τότε, βέβαια, ο Καρδιτσιώτης βρισκόταν στον πάγκο του Αστέρα, αλλά η είδηση διέρρευσε όταν είχε ήδη αποχωρήσει και έτσι επιβεβαιώθηκε ο κανόνας.

• Ο Τσιώλης, πάντως, δείχνει ότι κάτι περιμένει και γι’ αυτό απέρριψε την πρόταση του ΟΦΗ, αν και χαρακτήρισε «απωθημένο» την ομάδα του Ηρακλείου. Με δεδομένο ότι στην Τούμπα αρχίζουν να κοιτούν προς τον Άγγελο Αναστασιάδη εάν τεθεί ζήτημα αντικατάστασης του Χιουμπ Στέφενς, η μόνη επιλογή που μένει στον Θεσσαλό είναι ο Άρης.

• Εκτός και αν προκύψει θέμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχει καλές σχέσεις με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και ισχυρούς συνδετικούς κρίκους.

• Εκείνο που μετράει είναι ότι φέτος πάμε για ρεκόρ στις απολύσεις προπονητών στη Σούπερ Λίγκα διότι οι απολύσεις ξεπερνούν ακόμα και τις μετατάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με τους Παντελίδη, Ουζουνίδη και Παντέλη να βρίσκονται ήδη στην πόρτα εξόδου και από τους τρεις μόνο ένας μπορεί να πάρει οξυγόνο στην 8η αγωνιστική.


Σχολιάστε εδώ