ΠAΡΕ… ΔΩΣΕ…

• Καλή η προσπάθεια των εκτιμητών (ακινήτων) να αποδράσουν από τις ευθύνες τους, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες! Καλώς ή κακώς, οι εκθέσεις τους θα έπρεπε να βασίζονται πρωτίστως σε επιστημονικές και όχι σε εμπειρικές (όπως εντέχνως διοχετεύουν) μεθόδους επεξεργασίας και ανάλυσης των διαθέσιμων στοιχείων.

• Αυτό είναι που φοβούνται περισσότερο οι οικογενειακές επιχειρήσεις! Οι τρέχουσες αποτιμήσεις των περισσότερων μικρών εταιρειών στο ΧΑ είναι τόσο χαμηλές, που έστω και μια μικρή επενδυτική τοποθέτηση από το εξωτερικό είναι ικανή να καταστήσει βασικό μέτοχο τον αλλοδαπό εταίρο.

• Το παιδί μεγάλωσε, αλλά δεν απογαλακτίστηκε πλήρως! Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν είναι αχάριστος, δεν ξεχνάει αυτούς που στήριξαν την πολιτική καριέρα της οικογένειάς του, γι’ αυτό και δεν δίστασε να δηλώσει αφενός ότι «η Ελληνική Ναυτιλία είναι διαχρονικά θύμα του λαϊκισμού…» και αφετέρου ότι «ενώ οι εφοπλιστές δέχτηκαν τον διπλασιασμό της φορολόγησής τους, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα στην οικονομική κρίση, κατηγορούνται πως δεν πληρώνουν φόρους…». Να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε.

• Βάζοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, θέτουν εντέχνως εαυτούς εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών! Με αυτά και με αυτά, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον των Ρώσων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή αποτελεί μέρος ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού, που έχει στηθεί από κοινού με την ελληνική πλευρά, ώστε να προσδώσει κύρος στην αποκρατικοποίηση.

• Απ’ ό,τι φαίνεται, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας δεν αφορά όλους τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας! Τι θα γίνει με εκείνους που έκαναν το λάθος να ακούσουν τις συμβουλές των τραπεζών και σταμάτησαν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, προκειμένου αρχικά να τους καταγγείλουν τις συμβάσεις και εν συνεχεία να δεχθούν τις αναδιαρθρώσεις;

• Μόνο επιτυχία δεν θα τη χαρακτηρίζαμε! Μπορεί οι αλλοδαποί τουρίστες (από Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία) να αύξησαν τις αφίξεις τους, κυρία υπουργέ Τουρισμού, σε κοσμοπολίτικους κυρίως προορισμούς (όπως Μύκονο, Σαντορίνη κ.λπ.), ωστόσο η απουσία των ελλήνων πολιτών θα έπρεπε τουλάχιστον να σας προβληματίσει και να ρίξει τους θριαμβευτικούς σας τόνους.

• Τα διαπιστευτήριά του προς τους εθνικούς μπετατζήδες έδωσε και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων! Μπορεί, κύριε Σιμόπουλε, από την κατασκευή των εθνικών οδών να προκύπτουν παράπλευρα οφέλη, αλλά σε μια χώρα που βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της κρίση θα πρέπει να υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων, καθώς προηγούνται οι ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και οι επιχειρήσεις στο όριο της χρεοκοπίας.

• Με μια απλή παραδοχή από την επίσημη Πολιτεία δεν λύνεται το πρόβλημα! Από τη στιγμή που οι συμβατικοί όροι συμψηφισμού των απαιτήσεων των τραπεζών με το ποσό του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, γιατί τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας δεν απαιτούν από τις τράπεζες, νομοθετώντας, να σταματήσουν να ζημιώνουν τους καταναλωτές; Μήπως επειδή συμφέρει τα πιστωτικά ιδρύματα, αφού λίγοι είναι εκείνοι που έχουν το χρήμα και τον χρόνο να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους;


Σχολιάστε εδώ