Με τρεις βουλευτές θα μείνει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν και νέες διώξεις σε βάρος βουλευτών, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για συλλήψεις.

Οι εντολές που έχουν οι εφέτες-ανακριτές είναι πλήρη διαλεύκανση και απόδοση των ευθυνών στον μέγιστο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικές οι πληροφορίες που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εκτός φυλακής θα μείνουν τρεις το πολύ τέσσερις βουλευτές από τους 18 που συνολικά διαθέτει η Χρυσή Αυγή. Που σημαίνει πως η οργάνωση θα φτάσει στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές πολιτικά αποδεκατισμένη. Πέραν των άλλων αν ο Ηλ. Κασιδιάρης προφυλακισθεί, όπως προεξοφλούν δικαστικοί κύκλοι με βάση το κατηγορητήριο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων.

Τρεις βουλευτές βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας άλλων έξι για διάφορα αδικήματα, ορισμένοι εξ αυτών (Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος) δε με παραπάνω από δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης απόντων όλων των κορυφαίων στελεχών θα αποδιοργανωθεί, θα χάσει τη δυναμική της και σταδιακά θα μειωθεί η απήχησή της στην κοινωνία. Μετά τον… πρώτο ενθουσιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκαν ότι η «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής δεν θα είναι υπόθεση λίγων ημερών, αλλά ότι η προσπάθεια θα είναι μακρά και επίπονη.

Και πρέπει να εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα. Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή η τροπολογία για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η οικονομική ασφυξία της ναζιστικής οργάνωσης. Έτσι ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να συντηρούν όχι μόνο τον οργανωτικό μηχανισμό, αλλά και τα «τάγματα εφόδου» που έχουν οργανώσει σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους στόχους της έρευνας που ξεκίνησε το ΣΔΟΕ στα οικονομικά της οργάνωσης σε βάθος 12ετίας. Να κόψουν, δηλαδή, τη ροή χρημάτων από αφανείς χρηματοδότες που σύμφωνα με τις πληροφορίες ενισχύουν σταθερά τα τελευταία χρόνια το ακροδεξιό μόρφωμα του Ν. Μιχαλολιάκου. Παράλληλα μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα επιδιώξουν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η θέση της ηγεσίας και των στελεχών της οργάνωσης θα καταστεί ακόμη πιο δυσχερής, αν προκύψει ευθέως διασύνδεσή τους με τον καταζητούμενο επιχειρηματία Αν. Πάλλη. Ο τελευταίος κατηγορείται και για εμπόριο όπλων, ενώ υπάρχει κατάθεση μάρτυρα ότι είναι εκείνος που προμήθευσε τη Χρυσή Αυγή με χιλιάδες όπλα (4.000 για την ακρίβεια) τα οποία και βρίσκονται κρυμμένα σε κάποιο σημείο του Λεκανοπεδίου. Οι αρχές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα και γι’ αυτό τον λόγο εδώ και μέρες κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναζητούν τις πιθανές κρυψώνες.


Σχολιάστε εδώ