ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Διαταραγμένος…

Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Ερντογάν πάσχει από…. extra large μεγαλομανία. Ναι, ναι, η μοίρα τον επέλεξε για να δουν οι τηλεθεατές της επόμενης εκατονταετίας καινούρια επεισόδια του Σουλεϊμάν… Ταγίπ και άλλα τέτοια μεγαλόπρεπα…

Διαταραγμένος Ι

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τα όσα το επίσημό του στόμα εκστόμισε, περί εκλογής αρχιμουφτή στη Θράκη (δεν ξέρει πως ισχύει το καθεστώς ισότιμων μουφτήδων και φυσικά «αγνοεί» ότι σε καμία ισλαμική χώρα -ναι, ντε, ούτε και στην Τουρκία- οι μουφτήδες εκλέγονται), αλλά και τις θρασύτητες περί ελληνικής μειονότητας (την οποία και έχουν καταντήσει… μαγική εικόνα).

Τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ίσως μόνον με χορήγηση κλοζαπίνης μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς….

Από δίπλα κι ο Μπαγίς

«Η Ευρώπη απομακρύνεται καθημερινά από την Τουρκία», είπε ο Μπαγίς με αφορμή την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας.

Ο τούρκος υπουργός τόνισε ότι «οι Τούρκοι έχουν κουραστεί να είναι αποξενωμένοι από την ΕΕ», υπογραμμίζοντας την απογοήτευση της χώρας του που ακόμη δεν έχει λάβει το καθεστώς μέλους στην Ένωση, έπειτα από οκτώ χρόνια διαπραγματεύσεων.»Το ενδιαφέρον των Τούρκων για την ένταξη μειώνεται καθημερινά» πρόσθεσε ο Μπαγίς.
Κλοζαπίνη, κλοζαπίνη…

Ιεροδιδάσκαλοι

Μαύρες πλερέζες για το «καθεστώς» μετά την προκήρυξη της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των 26 κενών θέσεων Ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης για τη διδασκαλία του Κορανίου. Έντεκα θέσεις θα καλυφθούν στη μουφτεία Ξάνθης, δεκατρείς στη μουφτεία Κομοτηνής και δύο στη Μουφτεία Διδυμοτείχου. Οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών.

Δεν έχουν κουκούτσι μυαλό εκεί στην Αθήνα;

Πάντως απορία προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας μειώνει τα ελληνόφωνα μαθήματα στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, θέμα που ανέδειξε το ιστολόγιο Θράκη και ανέδειξε στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

Περικοπές, περικοπές παντού, φαίνεται να είναι η εντολή που έχει λάβει ο Αρβανιτόπουλος, αλλά κύριοι μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε και λίγο τι αφήνετε ως παρακαταθήκη;

Διότι η Άγκυρα στέλνει τούρκους καθηγητές για να καλύψει τα κενά αυτά.

Και να μην ακούω τα γνωστά επιχειρήματα περί οικονομικής κρίσης κ.λπ. Και προ οικονομικής κρίσης, πάλι λογιστική (τουλάχιστον) κάνατε…

«Επέλαση»…

Καραβάνια με τούρκους πολίτες επέλεξαν να περάσουν στη χώρα μας (κυρίως τη Θράκη) τις 9ήμερες διακοπές του Κουρμπάν μπαϊραμιού.

Πρωτοφανής χαρακτηρίστηκε η έξοδος αυτή των Τούρκων, κυρίως προερχόμενων από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι φαίνεται ότι θέλουν να αποτελέσουν το λεγόμενο τουριστικό κύμα προς τη χώρα μας.

Ακολουθία…

Τον Κιβάντς Αλτάν ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, είχε την… τιμή να «φιλοξενήσει» η Θράκη (συνόδευε τον Μπαγίς και είπε να μείνει και μόνος του για λίγο)… Ο ακόλουθος, τον οποίο συνόδευε ο πρόξενος Σενέρ, είχε σειρά συναντήσεων στη Ξάνθη.

Ε, και πού θα πήγαινε; Συνάντησε τον ψευτομουφτή Μέτε και στη συνέχεια και τον δήμαρχο Μύκης, Μουσταφά Τσουκάλ -προφανώς ήθελε να τον συγχαρεί για το ότι μετέτρεψε ένα πομακικό φεστιβάλ σε τουρκοφιέστα…

Στη συνέχεια, Αλτάν, Σενέρ και Τσουκάλ πήγαν και μέχρι τον Εχίνο, για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο…

Αϊχάν ο… αποστασιοποιημένος

Μπορεί να μη συμμετέχει στις διάφορες τουρκοεκδηλώσεις ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι μακριά από τη Συμβουλευτική και να επισκέπτεται ακόμη και τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, αδιαφορώντας για τα όσα του σέρνουν οι «τουρκοκίνητοι» στη Θράκη, αποδεικνύοντας, τελικά, ότι όλα αυτά είναι μάλλον παρωχημένα. Η δουλειά, όπως φαίνεται μπορεί να γίνει χωρίς πολύ βαβούρα.

Με δηλώσεις του, με αφορμή την επίσκεψη Μπαγίς στη Θράκη, εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις και τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Καραγιουσούφ δήλωσε τα εξής: «Ο κύριος Εγεμέν Μπαγίς ενώ βρισκόταν στην Κομοτηνή είπε ξεκάθαρα πως η Τουρκία δεν κινείται με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, αλλά ότι βλέπει αυτά τα θέματα ως εκδημοκρατισμό και υποχρέωση της χώρας. Οι δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρες. Είπε πως αυτό ήταν κάτι που έκανε η κυβέρνηση προς τους πολίτες της χώρας του και ότι μεταξύ των πολιτών στη χώρα υπάρχουν μειονότητες. Τώρα φυσικά εμείς λέμε ότι : Το ίδιο είναι υποχρεωμένη να κάνει και η Ελλάδα. Και η Ελλάδα έχει την ίδια υποχρέωση».

Απλά είναι τα πράγματα…


Σχολιάστε εδώ