Η ΕΛΠΙΔΑ είναι εδώ, με τα παιδιά – πρωταθλητές της ζωής

Αλλά και οι γονείς, που προσωποποίησαν την ελπίδα, αφού κάθε στιγμή γι’ αυτούς ήταν γεμάτη ελπίδα πως το παιδί τους θα γίνει καλά. Είναι εδώ και όσοι μας έδειξαν τον δρόμο της πραγματικής αγάπης στον άνθρωπο, τι είναι να δίνεις κάτι από τον εαυτό σου για να σωθεί κάποιος άλλος. Είναι εδώ όσοι μας πίστεψαν, όσοι μας στήριξαν, όσοι έκαναν δυνατότερο το μήνυμά μας και τον αγώνα μας. Είναι εδώ όσοι ήξεραν πώς να ενώσουν έναν ολόκληρο λαό στο πλευρό μας και το έκαναν». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την εκδήλωση, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών που δημιούργησε η «ΕΛΠΙΔΑ», ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο το 1993 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», του οποίου είναι πρόεδρος. Και με φανερή τη συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη κατέληξε τονίζοντας με δύναμη:

«Η υπόσχεση που δίνω απόψε είναι δέσμευση για όλους μας στην ΕΛΠΙΔΑ: πως το όνειρο που λέει, πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί, θα μείνει για μας ζωντανό. Γιατί για μας στην ΕΛΠΙΔΑ, η ζωή και ενός μόνον παιδιού ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!»

Η πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απένειμε Αριστείο «Αλληλεγγύης» στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο για το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο που επιτελεί και Αριστεία «Διεθνούς Αλληλεγγύης» σε διεθνείς προσωπικότητες που μοιράζονται τα ίδια οράματα και τις ίδιες αξίες που πρεσβεύει η «ΕΛΠΙΔΑ» και είναι σύμμαχοι στον αγώνα της και πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης πέντε παιδιά – πρωταθλητές ζωής, που όχι μόνο κατάφεραν να νικήσουν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο αλλά και να διαπρέψουν με υψηλές επιδόσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Τα «Παράσημα ΕΛΠΙΔΑΣ» στα πέντε παιδιά, τον Αντώνη Φωτιάδη, τη Χριστίνα Φυτιλή, την Έφη Βλάμη, τον Στέλιο Παπαρδέλα και τη Μαρία Μπούσια, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ήταν εκεί, τιμώντας το μεγάλο έργο της Ελπίδας ζωής.

Η κορυφαία και πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Έφη Βλάμη, δυο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία πρόσφερε το μετάλλιό της στην κυρία Βαρδινογιάννη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, λέγοντάς της ότι «είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για σας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκατοντάδες φίλοι της «ΕΛΠΙΔΑΣ», άνθρωποι που πίστεψαν στο όραμα του Συλλόγου και στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, πολλές προσωπικότητες διεθνούς κύρους και φυσικά τα παιδιά – πρωταθλητές ζωής που νίκησαν τον καρκίνο και διαπρέπουν στον χώρο τους.


Σχολιάστε εδώ