επί του πιεστηρίου

Τον Γιώργο Παπανδρέου φυσικά εννοούσε. Καλά τώρα το ανακάλυψε; Όταν με τη Μαργαρίτα, στην αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου όπου είχε γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου αρχηγού τον Ιανουάριο του 1995, έκανε τη συμφωνία να τον στηρίξει ο Γιώργος και οι δικοί του και έτσι κέρδισε τον Άκη, το… παιντί δεν ήταν του οικογενειακού σωλήνα; Και όταν το 2003 παρέδωσε τα κλειδιά στον Γιώργη, στη συνάντηση που έγινε στο σπίτι σου, όπως προέβλεπε η συμφωνία, δεν ήταν παιδί του οικογενειακού σωλήνα; Κανονικά δεν θα έπρεπε αδιάβλητε κύριε Σημίτη, να υποβάλεις την παραίτηση σου στο Εκτελεστικό Γραφείο και όχι στο… παιντί; Αυτή τη διαδικασία προβλέπει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ; Κατόπιν εορτής εύκολα τα λες κ. Σημίτη και δεν έχεις κανένα κόστος. Θάρρος θέλει να τα λες πρόσωπο με πρόσωπο. Βέβαια δεν βγήκε ο κυρ πρώην χωρίς λόγο στο παζάρι. Ψοφίμι μύρισε και προφανώς σκέφθηκε, δεν χάνω και τίποτα να εμφανιστώ ως σωτήρας… Μόνο που ο κόσμος έχει μνήμη…Και δεν τρώει κανείς κουτόχορτο. Πίσω από τους 58 κρύβεστε. Δικά σας παιδιά είναι οι περισσότεροι, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ,ο οποίος τον Αύγουστο στην Κρήτη καλούσε κόσμο να πάει στη ΔΗΜΑΡ, ο Μουζέλης και άλλοι. Αυτά για σήμερα, την άλλη Κυριακή τα υπόλοιπα…

Σιγά σιγά ο ένας μετά τον άλλο σκληρό μνημονιακό μεγαλοδημοσιογράφο, βλέπει το φως το αληθινό και είναι τόσο δυνατό που ξαφνικά μεταλλάσσεται στον πιο ακραίο αντιμνημονιακό. Και ανακαλύπτει μετά τέσσερα χρόνια μνημονιακής τύφλωσης ότι χρειαζόμαστε ελληνική λύση. Προφανώς βλέπουν την κατρακύλα και τρέχουν να πιάσουν στασίδι…

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ο Νίκος Καραμούζης ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας. Άλλη μια πετυχημένη επιλογή του Μιχάλη Σάλλα, που έχει την όσφρηση να επιλέγει τα σωστά πρόσωπα για κάθε πόστο. Ο Νίκος Καραμούζης παίρνει στα χέρια το τιμόνι της Γενικής Τράπεζας σε μια δύσκολη εποχή, όμως με τις εμπειρίες που έχει σίγουρα και την Τράπεζα θα ανεβάσει και την Αγορά θα βοηθήσει.

Κατά λάθος γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι καθιερώνεται ο θεσμός του συνεργαζόμενου διαμεσολαβητή στα δάνεια των πολιτών. Ο σωστός χαρακτηρισμός είναι ο συνεργαζόμενος δανειολήπτης, ο οποίος θα συνεργαστεί με την Τράπεζα από την οποία έχει πάρει το δάνειο για τον καθορισμό του ύψους της δόσης, αφού θα έχει οριστεί το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, ένα δηλαδή ποσό που θα μπορέσει να ζήσει, όπως μας εξήγησε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Σχετικά με αυτή την ιστορία που συνέβη την περασμένη Κυριακή, να καταθέτει ένας μια μήνυση κατά δημοσιογράφου, επειδή έγραψε κάποιο σχόλιο εναντίον του, πρέπει να πούμε ότι ακόμη και αν αυτό δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια ή είναι συκοφαντικό, δεν μπορεί να συλλαμβάνεται ο γράφων με τη διαδικασία του αυτόφωρου και να αντιμετωπίζεται ως… κακούργος. Πρέπει να τηρείται η διαδικασία που ισχύει για κάθε πολίτη και όχι διατάξεις αλήστου μνήμης εποχών. Και αν αυτό προβλέπει ο νόμος, μπορούν να τον αλλάξουν αύριο το πρωί. Και κάτι ακόμη. Μέγα λάθος έκανες Πάνο Καμμένο. Ένας αρχηγός κόμματος δεν μπορεί να καταφεύγει σε τέτοιες διαδικασίες κατά δημοσιογράφου ακόμη και αν έχει χίλια δίκια..

Εκεί στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ασύδοτη είναι η εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση της; Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες ότι αύξησε τα… διόδια κατά 50%, από εννιά (9) ευρώ που ήταν τα ανέβασε στα 13,20 ευρώ! Αντί δηλαδή, λόγω της κρίσης, τα ξένα αφεντικά να κάνουν κάποια μείωση, ανέβασαν την τιμή. Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση που επαγγέλλονται τα Μνημόνια.


Σχολιάστε εδώ