Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Πρόσκληση σε στάση κατά του πολιτεύματος…

Στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κύπρου Γιώργου Βασιλείου με τίτλο «Μια σύγχρονη Οδύσσεια», που έγινε στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος λίγο-πολύ ισχυρίστηκε ότι έχουμε… Οικογενειακή Δημοκρατία, με τα περί παιδιών του «οικογενειακού σωλήνα» που είπε. Στο άκουσμα αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας, γνωστός για το καυστικό χιούμορ του, έλεγε σε πηγαδάκι στο Περιστύλιο της Βουλής:
– Φοβούμαι ότι κάποιοι πολίτες θα αγανακτήσουν με αυτή την ειρωνεία και θα τον μηνύσουν για προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος. Γιατί ως γνωστόν το πολίτευμα εδώ και δεκαετίες οικειοθελώς είναι Προεδρευομένη Πελατειακή Δημοκρατία, άρα με τις ειρωνείες του ο κ. Σημίτης ωθεί τους πολίτες σε κακουργηματική στάση και επιβουλή πολιτεύματος! Τις ίδιες πληροφορίες, Κώστα, έχω κι εγώ… Βλέπω τον Σημίτη να τρέχει στον φίλο του τον συνταγματολόγο κ. Αλιβιζάτο.

ΓΙΑ δεύτερη φορά το τελευταίο 15ήμερο ο Δ. Αβραμόπουλος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη «θεωρία των δύο άκρων», λέγοντας ότι δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ… άκρο, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράγοντες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που ποτέ δεν έκρυψαν τα… τρυφερά αισθήματα που τρέφουν για τον υπουργό Άμυνας, δεν παρέλειψαν να ρίξουν τη χολή τους. «Σιγά μην ξέρει ο Αβραμόπουλος για τα άκρα. Το κάνει γιατί θέλει να ρίξει γέφυρες στον Τσίπρα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση να τον κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2015». Αν συνεχίσει να είναι η Νέα Δημοκρατία ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει καμία τύχη, αφού ο κ. Σαμαράς θα προτείνει προσωπικότητα από τον χώρο της Αριστεράς.

ΕΝΤΑΣΗ στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με -φιλικά διακείμενη στην κυβέρνηση- εταιρεία δημοσκοπήσεων, πιάνουν τώρα τελευταία οι κεραίες μου. Αφορμή, λένε οι πληροφορίες, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, όπου η εν λόγω εταιρεία διέπραξε τρία «θανάσιμα αμαρτήματα»: Πρώτον, «μίκρυνε» ελαφρώς το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη φορά. Δεύτερον, «μίκρυνε» και τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτον «αύξησε» το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Κι επειδή όλα αυτά συνέβησαν στο «φόρτε» της εξάρθρωσης της οργάνωσης του Ν. Μιχαλολιάκου, στο Μαξίμου δεν το δέχτηκαν και τόσο ψύχραιμα. Και φωνές ακουστήκανε, μου λένε, και απειλές… Αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχή του κακού έγινε με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σε κάποια ρεπορτάζ γράφτηκε ότι ο επανελθών πρόσφατα στη ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος… εντάσσεται σε σχεδιασμούς για τη δημιουργία κόμματος από τα δεξιά για να αλιεύσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Συζητούνται μάλιστα και τα ονόματα του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη και του πρώην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Σακκά. Έκπληκτος το άκουσε ο Μαρκόπουλος και οργισμένη ήταν η αντίδρασή του. Και σε κουβέντα που είχα μαζί του για το ποια πρέπει να είναι η στρατηγική του Σαμαρά, η άποψή του είναι ξεκάθαρη: Να ανοίξει την αγκαλιά της η ΝΔ από τα δεξιά μέχρι και το κέντρο, όπως είχε κάνει και ο Καραμανλής. Πιστεύει δε ότι ο Σαμαράς μπορεί να τα καταφέρει και να κερδίσει την επόμενη μέρα. Αρκεί να εξασφαλίσει την αλλαγή πολιτικής, έχοντας το οκέι των έξω.


Σχολιάστε εδώ