Στα μαύρα κατάστιχα της ΝΔ ο Μπουτάρης

Η προσπάθεια του νυν δημάρχου Γ. Μπουτάρη να προβληθεί ως υπερκομματική υποψηφιότητα, καθώς και οι προσπάθειές του, στο παρασκήνιο, να εξασφαλίσει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών στελεχών της παράταξης. Σε αντίθεση με τους βουλευτές, που -πλην του Κ. Γκιουλέκα που ήταν αντίπαλός του στις προηγούμενες εκλογές κι έχασε οριακά τον δήμο- τηρούν «σιγή ιχθύος» και αποφεύγουν νʼ ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα του κ. Μπουτάρη. Η εμφάνισή του προ ημερών σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, όπου προεξόφλησε τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου -«θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά- προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι ο κ. Μπουτάρης δεν δικαιούται να παριστάνει την υπερκομματική προσωπικότητα, διότι είναι ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ. Θέτοντας τέρμα στις όποιες προσδοκίες του να εξασφαλίσει την στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.

Αν και η κατηγορία που του προσάπτουν πολλοί στη Θεσσαλονίκη είναι ότι διέτρεξε όλο το φάσμα της πολιτικής από το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι τις φιλελεύθερες τάσεις. «Η πολιτική του διαδρομή θυμίζει εκκρεμές που ταλανίζεται από το ένα άκρο στο άλλο», είχε πει παλαιότερα ο Κ. Γκιουλέκας, με τον οποίο ο κ. Μπουτάρης είχε αναρίθμητες κόντρες την τελευταία τριετία. Λέγεται μάλιστα ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, του είχε ζητήσει «να μαζέψει» τον υφυπουργό Παιδείας για να μην του δημιουργεί προβλήματα. Η περίπτωση της ΔΕΘ είναι ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο δέχθηκε κατά καιρούς σκληρή κριτική από τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και απλούς πολίτες. Το 2012, παραμονές της έκθεσης είχε βγει λέγοντας ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας (πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί κ.ά.) είναι ανεπιθύμητη στη Θεσσαλονίκη. Υπό το βάρος της κατακραυγής είχε -τότε- αναγκαστεί να… διευκρινίσει ότι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Φέτος και λόγω του ότι ο κ. Σαμαράς θα παρέμενε μόνο λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκε ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να έρχεται σαν κλέφτης επειδή φοβάται τις αντιδράσεις». Το «είπα-ξείπα» και η αλλαγή θέσεων τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του κ. Μπουτάρη.

Προ καιρού είχε επιτεθεί με σφοδρότητα και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Γκιουλέκα, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν «ατόπημα» και ότι είπε όσα είπε πάνω στην κουβέντα! Μελανό σημείο της διαδρομής του αποτελεί η υπόθεση με τη… χορηγία της Χρυσής Αυγής. Ως επιτελικό στέλεχος της οργάνωσης «Αρκτούρος» αποδέχθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ που έδωσε η οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου. Στις μαζικές επικρίσεις που όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε, προσπάθησε να το αιτιολογήσει λέγοντας πως τα χρήματα ήταν για τις ανάγκες μιας φιλοζωικής οργάνωσης, ότι ήταν για καλό σκοπό κ.λπ. Στη συνέχεια και λόγω της κατακραυγής, υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.


Σχολιάστε εδώ