Σε ακίνητο του δήμου τα νέα δικαστήρια

Όπως είπε ο δήμαρχος, ευθύς εξ αρχής όταν τέθηκε το θέμα, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα δικαστήρια πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης κι αν είναι δυνατόν στο λιμάνι, γι’ αυτό και είχε θέσει στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα τα κτίρια και τα οικόπεδα του δήμου στο κέντρο, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνουν σ’ αυτά τα νέα δικαστήρια της πόλης. Η απόφαση των πειραιωτών δικηγόρων είναι απολύτως δεσμευτική για τη δημοτική αρχή που θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστη και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ευάγγελος Τσουρούλης, τόνισε ότι η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν εντυπωσιακή και πρωτοφανής και είπε ότι ο δικηγορικός σύλλογος περιμένει πλέον να του υποδείξει ο δήμος κτίρια και χώρους που έχει στο κέντρο προκειμένου να επιλεγεί ο πλέον κατάλληλος για να γίνουν τα δικαστήρια με χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος είπε πως, είναι διατεθειμένος να δώσει το κτίριο της Ραλλείου ακόμα και το σημερινό δημαρχείο, με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης να διαμορφώσει τον Πύργο του Πειραιά κατά τρόπο ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του δήμου και να γίνει εκεί το νέο δημαρχείο.

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καρδαράς ζήτησε να δοθεί ο λόγος και στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Ζησιμάτο, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να φύγουν τα δικαστήρια από τη Σκουζέ, αλλά όχι να φύγουν από την πόλη.

Δεν είναι δυνατόν να αποξενωθεί ο Πειραιάς και να νεκρωθεί η πόλη για να… προικίσουμε κάποιους επιχειρηματίες!


Σχολιάστε εδώ