«Πράσινο φως» για τις μπαταρίες των υποβρυχίων

Δυστυχώς για 17 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή όσο κάνει το 1/3 ενός F-16), έπρεπε να αλλάξουν τέσσερεις υπουργοί Άμυνας, ο φάκελος της προμήθειας να πηγαίνει από τον Άννα στον Καϊάφα, να ακούγονται διάφορα περίεργα για «σκόπιμες καθυστερήσεις» κ.λπ. για να αποφασίσει ο νυν ΥΕΘΑ – και σωστά – να στείλει τον φάκελο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Το ΝΣΚ, λοιπόν, τη βδομάδα που πέρασε, έδωσε το «πράσινο φως» απαντώντας θετικά στο ερώτημα που του είχε θέσει το ΥΠΕΘΑ, τονίζοντας ότι η διαδικασία της προμήθειας είναι κανονική χωρίς παρατυπίες, οπότε και επισήμως ανοίγει ο δρόμος για την ταχεία υλοποίησή της. Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την περασμένη Τετάρτη το επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι σε υλοποίηση του σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ, «εισάγεται για ενημέρωση και έγκριση κατακύρωσης, σύμφωνα με την εισήγηση της ΓΔΑΕΕ και η σύμβαση προμήθειας συστοιχιών συσσωρευτών για τα υποβρύχια…».

Έστω και την υστάτη ώρα, ένα «φιάσκο» αποσοβήθηκε. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα εμπόδια και η τόσο αναγκαία αυτή προμήθεια θα προχωρήσει.


Σχολιάστε εδώ