Ξάφνιασε ο Άρης…

Στρεφόμενος, μάλιστα, σε βάρος της κυβέρνησης, αφού εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών της υπηρεσίας, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του Μεγάρου Μαξίμου… Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν περιορίσθηκε μόνο στις δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εναντίον της… ΕΥΠ, αλλά παράλληλα κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια. Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αντίδρασή του ήταν λογική και αυτονόητη, μέσα στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, αρκετοί είναι εκείνοι και εντός Νέας Δημοκρατίας που αναζητούν τα πραγματικά κίνητρα αυτής του της πρωτοβουλίας. Αν, δηλαδή, είναι πολιτικά, κομματικά ή προσωπικά…

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι με την κίνησή του αυτή άθελά του ενισχύει τους ισχυρισμούς των μελών της οργάνωσης ότι παραβιάσθηκαν συνταγματικά τους δικαιώματα. Ιδιαίτερα όταν θέτει θέμα νομιμότητας των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το ότι η πρωτοβουλία του συμπίπτει με τις διαμαρτυρίες-καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών του ώθησε ορισμένους να πουν ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «προσφέρει υπηρεσίες» στον Αλ. Τσίπρα. Αν και δεν είναι προφανή τα οφέλη που μπορεί να έχει από αυτό, πέραν του πλήγματος που επιφέρει στον κ. Σαμαρά. Τόσο στις δηλώσεις του όσο και στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Σπηλιωτόπουλος διατυπώνει ευθείες αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ. Στη βάση του ότι, σχεδόν καθημερινά, διοχετεύονται πληροφορίες για το περιεχόμενο συνομιλιών στελεχών ή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ προβάλλει το επιχείρημα ότι αυτό ενδεχομένως να υπονομεύει τις έρευνες και να πλήττει το κύρος της υπηρεσίας.

Τα ερωτήματα που θέτει στην ερώτησή του προς τον κ. Δένδια συνάδουν περισσότερο με βουλευτή της αντιπολίτευσης, αφού μεταξύ άλλων ζητάει να πληροφορηθεί πότε ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των στελεχών της Χρυσής Αυγής και αν αυτό γίνεται με την άδεια του αρμόδιου Εισαγγελέα. Αμφισβητεί, δηλαδή, αν όλα γίνονται νόμιμα ή η κυβέρνηση παρανομεί, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα του κ. Σπηλιωτόπουλου για το αν οι παρακολουθήσεις αφορούν μόνο το ποινικό σκέλος ή εκτείνονται και στο πολιτικό. Εμμέσως, δηλαδή, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΥΠ, άρα η κυβέρνηση, να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για πολιτικούς λόγους, προκειμένου στην πορεία να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της. Σε άλλο ερώτημά του εκφράζει τη διαφωνία του για το ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαρροές πληροφοριών αφορούσαν τα «σεξουαλικά ενδιαφέροντα» βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Στο… σκαμνί ο διοικητής της ΕΥΠ

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, απασχόλησε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που ύστερα από συζήτηση που έγινε, αποφάσισε ομόφωνα να κληθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας για να δώσει εξηγήσεις.


Σχολιάστε εδώ