Καλά παιδιά έγιναν οι νταήδες της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή φτάνουν κατά κύματα τα αιτήματα των ανακριτών για άρση της ασυλίας των βουλευτών, ενώ κατώτερα στελέχη παίρνουν τον δρόμο προς τις φυλακές της χώρας. Στις τάξεις της Χρυσής Αυγής περισσεύει ο φόβος κι ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι όλοι οι πρωτοκλασάτοι έχουν «αποσυρθεί» από το προσκήνιο. Ούτε απειλές, ούτε προκλητικές δηλώσεις, ούτε ύβρεις και άλλους λεκτικούς προπηλακισμούς εναντίον πολιτικών ή ιδεολογικών αντιπάλων τους. Ακόμη κι εκείνοι (Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος) που μέχρι πρότινος προειδοποιούσαν ότι «κανείς δεν πρόκειται να μας σταματήσει» ή «μόνο με σφαίρες θα μας ρίξετε» έχουν κυριολεκτικά σιγήσει. Δεν είναι τυχαίο πως στην τελετή αγιασμού στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο οι βουλευτές πήγαν, είδαν και απήλθαν και πέρασαν… απαρατήρητοι. Παράλληλα, ενώ τις πρώτες ημέρες προσπαθούσαν είτε να απαξιώσουν τις καταθέσεις των μαρτύρων, είτε να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες να μην αποκαλύψουν στον ανακριτή απόρρητα της οργάνωσης, τώρα δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια. Προφανώς όσοι έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης φοβούνται μην επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση τους και οι υπόλοιποι δεν θέλουν να έχουν την τύχη των άλλων. Απογοητευμένος, αλλά και ανήσυχος με τις εξελίξεις λέγεται ότι είναι κι ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος στο άρθρο του στην εφημερίδα της οργάνωσης απλώς… επέμεινε στη θεωρία της πολιτικής δίωξης. Ενώ η κόρη του Ουρανία, που τις προηγούμενες ημέρες εξαπέλυε ύβρεις κατά των πολιτικών και των δικαστών και προειδοποιούσε για αγώνα μέχρις εσχάτων, εμφανίσθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων συγκαταβατική και διαλλακτική. Κάλεσε μάλιστα τα Μέσα Ενημέρωσης να μην παρουσιάζουν ως… τέρατα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μοναδική εξαίρεση ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος εμμένει στη συνήθη τακτική του, να απειλεί, να λοιδορεί και να βρίζει, που σημαίνει ότι είτε δεν έχει αντιληφθεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, είτε παίζει προσωπικό παιχνίδι. Σε πρόσφατη, μάλιστα, διαδικτυακή εμφάνιση εξαπέλυσε ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, του υπουργού Δημ. Τάξης Ν. Δένδια και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Πάντως το γεγονός ότι ο επικεφαλής και φυσικός ηγέτης της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος και δύο ακόμη βουλευτές (Ν. Παππάς, Γ. Λαγός) βρίσκονται στη φυλακή, ενώ άλλοι πέντε-έξι ετοιμάζονται να πάνε να τους συναντήσουν, έχει πλήρως αποσυντονίσει την οργάνωση. Όπως γράψαμε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής ο συντονισμός εξακολουθεί να γίνεται από τον κ. Μιχαλολιάκο, αλλά κάτι τέτοιο και ανορθόδοξο είναι και αναποτελεσματικό θα αποδειχθεί. Βάσει των κανονισμών μόνο πρόσωπα της οικογένειάς του μπορούν να τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ η επικοινωνία του από τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής έχει αποκλειστεί λόγω του ότι μπορεί να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Έτσι είναι πιθανό και μάλιστα πολύ σύντομα να τεθεί θέμα τυπικής αναπλήρωσης του κ. Μιχαλολιάκου, ρόλος που σε πρώτη φάση εκτός απροόπτου θα ανατεθεί στην Ηλ. Κασιδιάρη. Μέχρι την ημέρα που θα διαταχθεί η… προφυλάκισή του. Την προσεχή Τετάρτη η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών, τρεις εκ των οποίων κατηγορούνται για «κατάλυση της δημοκρατίας» και είναι πολύ πιθανό να πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Διάλυση

Την ίδια στιγμή σημεία διάλυσης παρουσιάζει η βάση της οργάνωσης. Στα κεντρικά γραφεία που μέχρι πρόσφατα υπήρχε κοσμοσυρροή, τώρα ελάχιστοι είναι εκείνοι που δίνουν το «παρών» τους. Στην περιφέρεια ένα μετά το άλλο τα γραφεία κλείνουν ή βάζουν οριστικά λουκέτο κάτω από την κατακραυγή της κοινωνίας, όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις δίνουν ότι ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων συνεχίζει να τους στηρίζει. Επίσης, διάλυση έχει… βαρέσει το κατάστημα που διατηρεί ο Ηλ. Παναγιώταρος, από το οποίο τα μέλη, αλλά και απλοί ψηφοφόροι προμηθεύονταν (αναγκαστικά) ρούχα και διάφορα αξεσουάρ με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, κερδίζοντας πολλά λεφτά. Μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ελάχιστοι εμφανίζονται για να αγοράσουν.


Σχολιάστε εδώ