Ζητείται ένα θαύμα…

Φαινόμενο των καιρών και αυτό της σημερινής (οικονομικής) ελίτ η οποία ούτε για εθνικής μορφής έργα δεν νοιάζεται, όπως αυτό που αφορά την ελληνική γλώσσα.

Με όσες αδυναμίες και ολιγωρίες μπορεί κανείς να καταλογίσει στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα του τόπους μας, την Ακαδημία Αθηνών, υπάρχουν και τομείς όπου συντελείται έργο μοναδικό, κυρίως από τα Ερευνητικά Κέντρα της Ακαδημίας που δεν γίνεται γνωστό, με κορυφαίο ασφαλώς το Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο έχει ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, προσωπικότητα της πνευματικής μας ζωής, δημιούργησε με την επιστημονική του γνώση το πληρέστερο και πιο ολοκληρωμένο έργο για την εθνική μας ταυτότητα, την ελληνική γλώσσα.

Μήνες τώρα έχει ολοκληρωθεί το έργο και οι διαδικασίες καθυστερούν την εκτύπωσή του (θα γίνει από το Εθνικό Τυπογραφείο), ώστε να γίνει κτήμα ολόκληρου του λαού. Διαδικασίες, διαγωνισμοί, γραφειοκρατία, προσφορές και ό,τι άλλο σχετικό κωλυσιεργεί την έκδοση, με αποκορύφωμα την ανάγκη προμήθειας του χαρτιού.

Θα βρεθεί κάποιος ευαίσθητος φορέας να συμβάλει στην προμήθεια του χαρτιού (65.000 ευρώ)!, προκειμένου να εκδοθεί το εμβληματικό αυτό εθνικό έργο; Είναι εθνική επιταγή, γιατί η έκδοσή του αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό και την εκφραστική πληρότητα της γλώσσας μας.


Σχολιάστε εδώ