επί του πιεστηρίου

Στο πλαίσιο αυτής της… αποστολής, σε 200.000 υπολογίζονται οι κατασχέσεις σε ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων μέχρι τέλος του χρόνου. Και για να έχετε μια σύγκριση, πριν τέσσερα χρόνια δεν ξεπερνούσαν οι κατασχέσεις τις 10.000. Τόσο καλά πάμε…

Και τα πράγματα πάνε χειρότερα παρά τους αριθμούς που ευημερούν πάντα, όπως θέλει η εκάστοτε εξουσία. Το κλείσιμο πάνω από 15 αεροδρομίων προτείνει όχι μια ελληνική κυβέρνηση, αλλά μια γερμανική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία. Και συγκεκριμένα τα αεροδρόμια Καρπάθου, Καλύμνου, Κάσου, Λέρου, Αστυπάλαιας και Καστελόριζου. Όλα αυτά τα μικρά νησιά του Αιγαίου μας να μπουν σε απομόνωση. Και το επόμενο βήμα θα είναι η ερήμωση, προς μεγάλη χαρά του… φίλου μας Ερντογάν. Με κλείσιμο απειλούνται άλλα έξι αεροδρόμια, Λήμνου, Μήλου, Κοζάνης, Χίου, Ιωαννίνων, Αράξου, Καλαμάτας και Αλεξανδρούπολης. Η επομένη μέρα θα είναι να απαιτήσουν οι δανειστές μας να βάλουν λουκέτο παντού και στα χωράφια… Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία ζητάει εξηγήσεις για το κλείσιμο όλων αυτών των αεροδρομίων, κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη, ρωτώντας αν «Ασκούνται πιέσεις από τους Γερμανούς για την πώληση της διαχείρισης των υπερπτήσεων, δηλαδή των εναέριων χώρων της Ελλάδας, για τους οποίους οι ξένες εταιρίες πληρώνουν διόδια διέλευσης ύψους 160 εκατ. ευρώ κατ’ έτος».

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή που έσπασαν οι… οχετοί και βγήκε η μπόχα της Χρυσής Αυγής με όλα τα… λουλούδια της. Δεν διαγράφεται με μεθόδους τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και νόμους, που μπόνους θα της προσφέρουν όχι τη συρρίκνωσή της. Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του αντιμετωπίζονται μόνο με έργο κοινωνικό και στήριξη των αδυνάτων, των θυμάτων των Μνημονίων. Και απομάκρυνση από τη μόνιμη πολιτική της αφαίμαξης του ισχνού πια εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Και μόνο το γεγονός ότι σε τέσσερις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η ΧΑ στο ίδιο ποσοστό, γύρω από το 7%, σημαίνει πως ο κυβερνητικός λόγος αλλά και των άλλων κομμάτων δεν πείθει. Επομένως θα πρέπει να αλλάξουν τακτική και πολιτική.

Έχω μια απορία: Όταν μια ελληνική Τράπεζα πουλάει σε ξένους μια θυγατρική της που έχει ακίνητη περιουσία – φιλέτα πραγματικά και πάει καλά, αυτή είναι επένδυση; Περιμένω απαντήσεις.

Καλό το μήνυμα που εξέπεμψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά: «Επενδύστε αμέσως στην Ελλάδα». Θα ήταν όμως ακόμη καλύτερο αν ταυτόχρονα η χώρα του, το Ισραήλ, έκανε το πρώτο βήμα, δείχνοντας έτσι ότι το εννοεί και οι Ισραηλινοί είναι έξυπνοι επενδυτές και κάνουν απόβαση στην Ελλάδα. Να δώσει το παράδειγμα, να πείσει, ότι αυτό που λέει ότι η Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία, το πιστεύει.

«Παιδιά του συστήματος οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές» καταγγέλλει η Οργάνωση Υγείας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στον συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος στη βουλιμία του πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ενθυλακώνει τα 50.000 ευρώ από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρά, που είχε ζητήσει με αντάλλαγμα την αναστολή κινητοποιήσεων. Το ΠΑΜΕ δεν λειτουργεί μέσα σε αυτό το σύστημα; Δεν θα έπρεπε να είχε πάρει χαμπάρι αυτό το μπουμπούκι και να το είχε ξεμπροστιάσει πριν κρεμάσει στα μανταλάκια το συνδικαλιστικό κίνημα; Όλοι δεν πρέπει να συμβάλουν, ο καθένας από το πόστο του, για να αποκαθαρθεί από τα λαμόγια ο συνδικαλισμός, τον οποίο πάρα πολλοί έχουν κάμει επάγγελμα και μέσο για πολλές όχι και τόσο καθαρές και νόμιμες… κατακτήσεις;


Σχολιάστε εδώ