Επί ποδός… πολέμου ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα πληροφορίες τόσο για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών του κόμματος, όσο και για προσπάθειες διάφορων παράκεντρων του κρατικού μηχανισμού να εμπλέξουν στελέχη του κόμματος σε πράξεις βίας. Οι πληροφορίες αξιολογήθηκαν από τα επιτελικά στελέχη και επειδή κρίθηκαν «λίαν σοβαρές» αποφασίστηκε κατ’ αρχήν να γίνει η διαρροή στην εφημερίδα «REAL» ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Αλ. Τσίπρα και άλλων ηγετικών στελεχών και βουλευτών για να ακολουθήσει μια χαλαρή και για τους τύπους διάψευση.

Στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να το αναδείξει η «ΑΥΓΗ» και μάλιστα με άρθρο που φέρει την υπογραφή όχι κάποιου συντάκτη της εφημερίδας, αλλά κάποιου ανώνυμου «ειδικού συνεργάτη» που λογικά παραπέμπει σε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο «με αρχή, μέση και τέλος» προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως το άλλο άκρο -πέραν της Χρυσής Αυγής- που με τη στάση του τροφοδοτεί τη βία και την ανομία και αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια από διάφορους μηχανισμούς να στοχοποιηθεί βουλευτής του κόμματος για τα γεγονότα στις Σκουριές στη Χαλκιδική όπου κάτοικοι της περιοχής είναι ήδη προφυλακισμένοι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία την οποία ήδη, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Προς επίρρωση της παραπάνω εκτίμησης υπενθυμίζουν ότι μία μόλις μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη δράστη, ο εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης έσπευσε με δηλώσεις του να θέσει «εκτός συνταγματικού τόξου» και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ισχυρισμό ότι δεν καταδικάζει παράνομες πράξεις όπως αυτές στις Σκουριές. Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ που έκανε λόγο για την ανάγκη αντιμετώπισης, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και των «ακραίων» δυνάμεων που ζητούν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας έτσι συγκεκριμένες δυνάμεις της Αριστεράς.

Παρά την αντίδραση «καραμανλικών στελεχών» στην προωθούμενη από του Μαξίμου θεωρία των δύο άκρων, στην Κουμουνδούρου επιμένουν να ανησυχούν αφού ο Αντ. Σαμαράς, την Παρασκευή σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, επανέφερε τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «παραβίαση του νόμου δεν έγινε μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους» και προσθέτοντας ότι απαιτείται «στήριξη της νομιμότητας χωρίς ναι μεν αλλά».

Ως κρίκο στην παραπάνω αλυσίδα στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν και την προωθούμενη τροπολογία του Γ. Μιχελάκη για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός στελεχών θα κατηγορούνται για τις κακουργηματικές πράξεις της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία και των τρομοκρατικών ενεργειών. Εκτιμούν ότι η κατηγορία των τρομοκρατικών ενεργειών είναι τόσο ασαφής που μπορεί να περιλάβει αγωνιστές διάφορων κινημάτων τα οποία στηρίζει η Αριστερά και έτσι να επιχειρηθεί να εμπλακούν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε διώξεις που στόχο θα έχουν τη συκοφάντησή της.

Έτσι έσπευσαν να καταθέσουν δική τους τροπολογία η οποία προβλέπει τη διακοπή χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων στελέχη κατηγορούνται μόνο για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, φωτογραφίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα η σχετική απόφαση να λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή και όχι με απλές υπουργικές αποφάσεις, όπως προβλέπει η τροπολογία Μιχελάκη.

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «φαντασιόπληκτοι» και κατασκευάζουν «ανυπόστατα σενάρια χωρίς στοιχεία», οι επιτελείς της Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα του 4%, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρόθυρα της κυβερνητικής εξουσίας και ως εκ τούτου αρκετά «στόματα» σε κρίσιμους τομείς του κράτους έχουν ανοίξει.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι στο επίμαχο δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ» γίνεται λόγος για «βαθύ λαρύγγι» της ΕΥΠ το οποίο δίνει σοβαρές πληροφορίες που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά το δημοσίευμα -που φυσικά δεν διέψευσε ο Αλ. Τσίπρας- ήδη αρκετές μονάδες της ΕΥΠ ασχολούνται με την Αριστερά και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του κόμματος με την ελπίδα να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στον Γ. Καρατζαφέρη που αίφνης επανεμφανίστηκε με την επισήμανση:

«Ακόμα πιο αποκαλυπτική, όμως, είναι η πληροφορία που δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει ο συνήθως καλά πληροφορημένος για τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών Γ. Καρατζαφέρης, ότι εδώ και καιρό έχουν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να «δέσουν» τη σχέση του με το κίνημα στις Σκουριές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη διετέλεσε βουλευτής ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κοραντής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά το θέμα, αφού έχουν πληροφορίες ότι θα επιστρατευθούν ακόμα και «πρόθυμοι» από το δικαστικό σώμα οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν «τις Σκουριές» και να περάσουν την «αντιεγκληματική» νομοθεσία από τα διάφορα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά. Από τη στιγμή, λένε, που «μετασκευάστηκε» το λαϊκό κίνημα στις Σκουριές (αφορά τη διαμαρτυρία των κατοίκων κατά της εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού στην περιοχή) σε εγκληματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται μέχρι στιγμής ως εγκληματίες 23 κάτοικοι της περιοχής και να είναι προφυλακισμένοι τέσσερις, η προσπάθεια είναι να κατασκευάσουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και τον καθοδηγητικό του ρόλο κατά την παλιά μέθοδο του «κομμουνιστικού κινδύνου» με την οποία διώχθηκαν κατά το παρελθόν χιλιάδες αγωνιστές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να φέρουν το θέμα και στη Βουλή και ήδη ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στο Κοινοβούλιο και να δώσει απαντήσεις, ενώ έχει ζητήσει – και θα γίνει το επόμενο διάστημα- να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ηγεσία της ΕΥΠ.


Σχολιάστε εδώ