Εξυγιαντική εξέλιξη είναι η πτώχευση μιας επιχείρησης!

Το ότι κλείνει ένα μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του κινδυνεύει να πάει φυλακή, η οικογένειά του να μπει σε περιπέτειες και κάποιοι να χάσουν τη δουλειά τους, δεν τρέχει τίποτε. Το 1.500.000 άνεργοι από πού προήρθε; Αν δεν έμπαιναν τα λουκέτα, ανέργους δεν θα είχαμε.

Εξυγιαντική εξέλιξη είναι η πτώχευση, ήταν η απάντηση που έδωσε «τροϊκανός» στον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όταν κατά τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν για να συναινέσει η «τρόικα» στην πρόταση για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις πάνω από 72, του είπε ότι η αγωνία η δική μου είναι όχι το πώς θα πουλήσω, αλλά το πώς θα κρατηθούν ανοικτές οι επιχειρήσεις. Αλλιώς θα έχω ανέργους και θα πρέπει να πληρώνω επιδόματα ανεργίας, δεν θα μπορούν να καταναλώνουν και δεν θα εισπράττω εισφορές, από δε το κλείσιμο της επιχείρησης θα χάσει το κράτος φόρους, ενώ εσείς θέλετε να αγοράσετε φθηνά επιχειρήσεις.

Βέβαια, η «τρόικα» δεν άλλαξε άποψη και αρνήθηκε να δεχθεί περισσότερες από τις 48 δόσεις, επιβεβαιώνοντας ότι στόχος της είναι να μπουν όσο περισσότερα λουκέτα.


Σχολιάστε εδώ