Βαγγέλη, πάρε τʼ όπλο σου…

Αντίθετα, θα έφερναν χρήματα στο Δημόσιο Ταμείο, αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος είχε βάλει κάποιες κόκκινες γραμμές.

Και αυτό είναι η μόνιμη γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών του, γκρίνια που ακούγεται και στον στενό πυρήνα των ανθρώπων του Βενιζέλου. Έχει περάσει σε όλους ότι ο Σαμαράς δεν μας υπολογίζει και απλώς μας ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Το ίδιο κάνουν και οι γαλάζιοι υπουργοί. Και ανεχόμαστε όλα αυτά την ώρα που η τύχη της κυβέρνησης και η καρέκλα του πρωθυπουργού εξαρτώνται από τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το όπλο, κατηγορούν τον Βενιζέλο, δεν το χρησιμοποιεί. Δεν πάει άλλο, όμως, λένε, από τη στιγμή που ο Σαμαράς μόνο εισπράττει και στο ΠΑΣΟΚ στέλνουν οι πολίτες τον λογαριασμό για τα μέτρα που είναι εναντίον τους. Απόδειξη ότι στις δημοσκοπήσεις παραμένει κολλημένο στην καυτή ζώνη.

Κορυφαία στελέχη του Κινήματος υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να πατήσει πόδι, αρχίζοντας με την αύξηση των δόσεων για την καταβολή των χρεών στις Εφορίες, στο ΙΚΑ και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, από 42 που είναι σήμερα, σε πάνω από 100 χωρίς καμία προϋπόθεση ή όρο. Μόνο έτσι θα εισπράξει ζεστό χρήμα που έχει ανάγκη το Δημόσιο και η λύση αυτή ταυτόχρονα θα είναι ανακούφιση για τις επιχειρήσεις που είναι στο κόκκινο και θα πάρουν παράταση ζωής.

Η καλύτερη, πάντως, λύση είναι η υλοποίηση της πρότασης του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου να παγώσουν όλες οι οφειλές μέχρι τον Ιούνιο του 2013 για δύο χρόνια, υπό τον όρο ότι θα καταβάλλονται τακτικά οι τρέχουσες οφειλές. Και προς αυτή τη λύση θα πρέπει πρωτίστως να ρίξει το βάρος του ο Βενιζέλος, τονίζουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι θα δοθεί βαθιά ανάσα στην αγορά.

Ανυποχώρητος επίσης θα πρέπει να μείνει και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης για λύση που θα διευκολύνει τους δικαιούχους του επιδόματος και δεν θα το κάνει αποτρεπτικό με τις διαδικασίες που θα θεσπισθούν, όπως συνέβη πέρυσι όπου από τα 300 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί, μόνο τα 80 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν, με τον Στουρνάρα και τον Σταϊκούρα να τρίβουν τα χέρια τους.

Κόκκινη γραμμή, προσθέτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει ο Βενιζέλος να θέσει και για το σχεδιασμό «Ενιαίο τέλος ακινήτων», για τις ακραίες περιπτώσεις που συζητούνται και οδηγούν όχι σε μια φορολόγηση, αλλά σε ΔΗΜΕΥΣΗ.

Όλα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος αν αποφασίσει να πάρει το όπλο του…


Σχολιάστε εδώ