KKE: Η αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων δεν πρόκειται να σταματήσει την πάλη του λαού

Μπορεί με βάση την κυρίαρχη άποψη περί της ανάγκης αντιμετώπισης των «δύο άκρων» να θεωρείται ότι ο Αντ. Σαμαράς όταν μιλάει για το άλλο άκρο στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικούς λόγους, ωστόσο στον Περισσό εκτιμούν ότι στην ουσία η επίθεση του πρωθυπουργού τούς αφορά άμεσα, αφού είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που μιλάει καθαρά για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και για την ανάγκη ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος.

Ως εκ τούτου, αναμένουν το επόμενο διάστημα ένταση της επίθεσης, κυρίως κατά δυναμικών λαϊκών κινητοποιήσεων που θα στηρίζει το ΚΚΕ, αφού αυτές με βάση την κυβερνητική προπαγάνδα θα θεωρούνται «ακραίες» και υπονομευτικές.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης μιλώντας για το θέμα στο Mega και τόνισε ότι με αφορμή την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων «δεν πρόκειται να σταματήσει η πάλη του λαού». Όπως είπε, «το να χτυπηθεί και να τσακιστεί μια εγκληματική οργάνωση και να τιμωρηθεί ποινικά, δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει άλλοθι για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα».

Με βάση την ανάλυση του ΚΚΕ, τον φασισμό τον έθρεψε και τον αθώωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, που από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 εξίσωσε με σχετικές αποφάσεις της τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αν ενσωματωθούν σε αυτό οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες που ποινικοποιούν την πολιτική σκέψη και εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ στηλιτεύει την προσπάθεια να διαχωριστούν τα εγκλήματά της από την ιδεολογία της και αναφέρει ότι «είναι μια φασιστική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και οι πράξεις που κάνει συνάδουν με την ιδεολογία της», προσθέτοντας ότι αποτελεί το «μακρύ χέρι του συστήματος» και η αντιμετώπισή της δεν είναι μόνο θέμα ποινικό αλλά υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων, που «δεν πρέπει να την αφήσουν σε χλωρό κλαρί».


Σχολιάστε εδώ