Χαμός στις Εφορίες…

Έτσι ο κόσμος ταλαιπωρείται κι άκρη δεν βρίσκει. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, «φόρτωσαν» στις Εφορίες του Πειραιά και τις υποθέσεις των εφοριών που έκλεισαν στα νησιά. Έτσι, στην Α΄ ΔΟΥ της πόλης μας μεταφέρθηκαν τα αρχεία και ο όγκος δουλειάς των Εφοριών της Σαλαμίνας, της Αίγινας και της Σάμου! Παράλληλα στην Γ΄ ΔΟΥ «έστειλαν» την εφορία Μήλου που έκλεισε κι αυτή! Το πιο ωραίο όμως είναι πως ενώ έστειλαν το φορολογικό έργο των εφοριών αυτών στις ΔΟΥ του Πειραιά, δεν έστειλαν και το αντίστοιχο προσωπικό τους. Στην Α΄ ΔΟΥ μετακινήθηκαν ελάχιστοι υπάλληλοι από τις Εφορίες που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν, ενώ στην Γ΄ ΔΟΥ δεν πήγε κανένας! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τη Μήλο επτά εφοριακοί παρέμειναν στο νησί (σ.σ.: αποσπάστηκαν στο… τελωνείο και σε άλλες υπηρεσίες) και μόλις τρεις ήρθαν στον Πειραιά και τοποθετήθηκαν στη ΦΑΕ!

***

// Στις 22 Οκτωβρίου θα γίνουν τελικά τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου. Η αναβολή δόθηκε μετά το ξαφνικό ταξίδι στις Βρυξέλλες που προέκυψε στον πρωθυπουργό για τις 15 Οκτωβρίου, μέρα που είχε προγραμματιστεί να γίνει η τελετή των εγκαινίων και στην οποία είχε εκδηλώσει την επιθυμία να παραυρεθεί. Την επόμενη εβδομάδα θα συμπληρωθούν και οι τρεις κενές θέσεις της Εφορείας του Δημοτικού Θεάτρου, της επιτροπής που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του. Όπως τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να κόψει τον ομφάλιο λώρο του θεάτρου με τον δήμο, γι’ αυτό και στην Εφορεία που θα το λειτουργεί δεν μετέχει κανένας αιρετός, ούτε κάποιος που να έχει σχέση με τον δήμο.

// Στη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ακούστηκε ένα στοιχείο που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί δείχνει πόσο έχει επηρεάσει τον Πειραιά η κρίση. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής δήμαρχος Τάσος Κάρλες είπε ότι τα έσοδα του δήμου από τα τέλη έχουν μειωθεί δραματικά γιατί από το 2010 μέχρι σήμερα «χάθηκαν» 6 εκατ. τ.μ. από τα μαγαζιά που έκλεισαν.

// Παραλίγο να… τιναχθεί στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο όταν η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μαίρη Σταθάκη, αναφερόμενη στις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του φασιστικού μορφώματος είναι και η ΝΔ γιατί έχει βάψει τα χέρια της στο αίμα, όπως και όλοι όσοι την ακολουθούν. Στο άκουσμα αυτό αντέδρασε ο Τ. Κάρλες, ο οποίος της είπε σε έντονο ύφος ότι δεν είναι δυνατόν όσοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση να κατηγορούνται δημόσια ως… αιμοσταγείς! «Σε τι διαφέρει η φρασεολογία η δική σας από εκείνη της Χρυσής Αυγής;», τη ρώτησε.

// Εμφανώς ταλαιπωρημένος εμφανίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης, εξαιτίας ενός προβλήματος που είχε με την υγεία του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Παρά την ταλαιπωρία του όμως πήρε κανονικά μέρος στη συνεδρίαση καθώς δεν ήθελε να έχει δύο συνεχόμενες απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο. Η στήλη εύχεται στον φίλο Γιώργο καλή ανάρρωση και σιδερένιος!

// Το τραμ θα… ξαναπάει στο Πέραμα, όχι όμως με τη μορφή που το ξέραμε, αλλά… υπογείως, σαν ένα ελαφρύ μετρό. Προηγουμένως όμως θα περάσει από Κερατσίνι και Δραπετσώνα, όπου αναμένεται να φτάσει το 2017. Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκά Τζανή.

// «Αντάρτικο» ψηφοδέλτιο απέναντι στον δήμαρχο Σταύρο Κασσιμάτη με τον οποίο είχε εκλεγεί θα κατεβάσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στον Κορυδαλλό ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς. Μαζί του έχουν ταυτιστεί και κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τον σημερινό δήμαρχο, και αυτό δείχνει ότι στον Κορυδαλλό τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο πλέον. Λέγεται ότι στην απόφαση του Γ. Μελά να «κοντραριστεί» με τον Στ. Κασιμάτη συνετέλεσε το γεγονός ότι ο σημερινός δήμαρχος είχε δεσμευθεί στους συμβούλους του ότι δεν θα διεκδικήσει για τρίτη θητεία τον δήμο και δεν το τήρησε, δεδομένου ότι έχει ανακοινώσει ότι θα κατεβεί και πάλι ως υποψήφιος δήμαρχος. Να σημειώσουμε ότι την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος έχει ανακοινώσει και ο δημοτικός σύμβουλος (με τον συνδυασμό που πρόσκειται στη ΝΔ του Βασίλη Βουγιουκλάκη που όμως έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) Γιάννης Διάκος.

// Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας, θα γίνει μεγάλη ολοήμερη εκδήλωση στη Δομή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Πύργου του Πειραιά, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Διημέρευσης, το Υπνωτήριο, το Κοινωνικό Εστιατόριο, την Τράπεζα Χρόνου, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Γραφείο Διαμεσολάβησης και θα ενημερωθούν από εγκεκριμένους επιστήμονες και εργαζομένους των δομών για τις δραστηριότητές τους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετέχει στο καθημερινό συσσίτιο αναλαμβάνοντας ένα γεύμα φέρνοντας υλικά που χρειάζονται, όπως λάδι, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες ή ενισχύοντας με τα αντίστοιχα προϊόντα το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο.

// Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά και συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εκτενής συζήτηση έγινε, και για τη φιλοξενία του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου για το θέμα αυτό, ανέφερε: «Ήμουν από αυτούς που εξαρχής υποστήριξα ότι η κρουαζιέρα -για να είναι επωφελής- πρέπει να ”μπαίνει” μέσα στην πόλη. Γι αυτό και ήμουν πεπεισμένος ότι η καταλληλότερη τοποθεσία για αυτήν ήταν το λιμάνι του Πειραιά». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και το δήμαρχο Πειραιά να συγκλίνουν σε μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης στο Δήμο Πειραιά της «Παγόδας», την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στον δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τη σύγκλιση διευρυμένης σύσκεψης στο Δημαρχείο, ενόψει της φιλοξενίας από το λιμάνι του Πειραιά, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015.

// Την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο ο Δήμος Πειραιά θα διοργανώσει την 1η Γιορτή Ρεμπέτικου Τραγουδιού στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό στον Άγ. Διονύσιο. Η ατμόσφαιρα της εποχής θα αναβιώσει στον αυθεντικό της χώρο, σε μια εμβληματική περιοχή για την περιθωριακή ρεμπέτικη ζωή, δίπλα στους τεκέδες που ακούστηκαν οι πρώτοι ήχοι του απαγορευμένου τότε μπουζουκιού. Την «1η Γιορτή Ρεμπέτικου» στον Πειραιά, θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

// Το ποιητικό έργο του καλού και διακεκριμένου συναδέλφου Πέτρου Κασιμάτη με τίτλο «Περί Κύρου περί Ουρανού» θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Γρηγόρη τη μεθεπόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γεν. Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, ο κριτικός-φιλόλογος Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος και ο τ. υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός. Ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Κ. Κωνσταντόπουλος.


Σχολιάστε εδώ