Στελέχη της ΝΔ και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής!

Προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια όλων των πολιτικών κομμάτων αλλά και στο σύνολο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για το γλυκόπικρο κλίμα που δημιουργήθηκε από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά. Η ατμόσφαιρα στην «πολιτική αγορά» είναι βαριά και από την εξέλιξη της υπόθεσης θα κριθούν πολλά για τον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς διαμορφώνονται νέα δεδομένα και μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου όλες αυτές τις ημέρες υπήρξε ψύχραιμη και νηφάλια αντιμετώπιση, με τον Φώτη Κουβέλη ωστόσο να εκτιμά πως έχει δημιουργηθεί αναμφισβήτητα ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών και του Εισαγγελέα να μην προφυλακίσουν τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Στον πέμπτο όροφο των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με σκοπό την ανάλυση και την αποτίμηση των σημαντικών εξελίξεων με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, η ΔΗΜΑΡ επέκρινε τις «κυβερνητικές αντιφάσεις», που «δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης», και επέμεινε στην αναγκαιότητα να ψηφιστεί νέος αντιρατσιστικός νόμος στη Βουλή, καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση. Όπως είπε άλλωστε και στο «Π» κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ: «Πρέπει να υπάρξει ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πάση θυσία. Από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται. Αν υπήρχε άλλωστε πιο πριν, θα ήταν ευκολότερη η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», καταλογίζοντας στη συνέχεια ολιγωρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, βέβαια, είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι «στελέχη της ΝΔ και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής», ενώ υπενθύμισε πως το κόμμα του είχε θέσει θέμα αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής όσο ήταν ακόμη στο κυβερνητικό σχήμα. «Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη δημοκρατία. Τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δράση αλλά με εγκληματικές ενέργειες», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά, δε, το νομοθέτημα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε πως η χρηματοδότηση πρέπει να σταματήσει. Και τόνισε πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, «που μόλις χθες βγήκαν από τα δικαστήρια, ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο με καμιά εκατοστή άλλους και φώναζαν: “Η δημοκρατία τελείωσε το ’73”. Από το ’73 και μετά, δηλαδή, έχουμε χούντα, ενώ πριν από το ’73, την περίοδο της πραγματικής, αληθινής, στυγνής δικτατορίας του Παπαδόπουλου, είχαμε ένα ελεύθερο καθεστώς». Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε τα άτομα αυτά «επικίνδυνα» και διερωτήθηκε «εάν η ελληνική δημοκρατία θα χρηματοδοτεί τους εχθρούς της, αυτούς που θέλουν να την καταλύσουν…».

Τέλος, στο επιτελείο της Αγίου Κωνσταντίνου ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ορισμένα στελέχη, δε, «βλέπουν» δημοσκοπική ανάκαμψη τις τελευταίες ημέρες, την οποία αιτιολογούν στο «Π» ως «αναμενόμενη μετά το σοκ που προκλήθηκε σε μια μερίδα ψηφοφόρων από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση». Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε πως, σε μια τέτοια περίπτωση, «το μόνο που θα κάνουμε είναι να διχαστούμε μεταξύ μας: για το Μνημόνιο, την Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις. Άρα, θα έχουμε χάσει τον στόχο. Ο στόχος είναι να τελειώνουμε τώρα με το φαινόμενο του ναζισμού. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχουν ύστερες ή υστερόβουλες σκέψεις. Καταλαβαίνω τον πειρασμό και τη λογική που μπορεί να έχει το επιχείρημα από την πλευρά της ΝΔ για πρόωρες εκλογές αυτήν τη στιγμή, αλλά θα είναι λάθος. Είναι μικρόνους όποιος το σκέφτεται».


Σχολιάστε εδώ