στα ενδότερα των ομάδων

• Σαν τζογαδόρος λειτούργησε ο Μίτσελ στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άντερλεχτ. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε μία επιθετική 11άδα που κινδύνεψε πολλές φορές να εκτεθεί από τους άπειρους παίκτες της Άντερλεχτ.

• Με τέσσερις «ερυθρόλευκους», τους Βάις, Ολαϊτάν, Μήτρογλου, Σαβιόλα να έχουν ελάχιστη έως ανύπαρκτη συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία, η ομάδα του Πειραιά επέτρεπε στους Βέλγους να μπαίνουν στην περιοχή της όποια ώρα ήθελαν. Χειρότερη εικόνα και από το ελβετικό τυρί είχε η άμυνα του Ολυμπιακού έπειτα από τις επιλογές του Μίτσελ.

• Αποδείχθηκε, όμως, ότι πολλές φορές στον τζόγο χρειάζεται και το ρίσκο. Όσο περισσότερο ρισκάρει ένας προπονητής, μάλιστα, τόσο μεγαλύτερα είναι και το οφέλη που αποκομίζει όταν σηκώνεται από το τραπέζι, δηλαδή, όταν επιστρέφει στα αποδυτήρια μετά από το σφύριγμα της λήξης.

• Αρκεί, βέβαια, να ‘χει σύμμαχο την τύχη.
Όπως την είχε ο Μίτσελ το βράδυ της Τετάρτης στο Κοστάν Βαντεν Στοκ των Βρυξελλών όταν έπεσε από τα θεωρεία και βρήκε ένα πορτοφόλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

• Τύχη βουνό είχε ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού στο κρισιμότερο ματς της καριέρας του μέχρι το επόμενο. Αν και μετά από το εντυπωσιακό 0-3 επί της Άντερλεχτ, λογικά ο Μίτσελ εξασφάλισε πίστωση χρόνου τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

• Όργια θα πρέπει να γίνουν από ‘δω και πέρα για να επιστρέψει ο Ισπανός στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αλλά με την τύχη που έχει, λογικά θα ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα και το επόμενο κρίσιμο τεστ που θα του βάλει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα.

• Κι ενώ έφυγε ο Μίτσελ από τη δύσκολη θέση, ο Χιουμπ Στέφενς αισθάνεται πλέον τον πάγκο του να τρίζει. Σανίδα σωτηρίας του πρόσφερε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με το γκολ που πέτυχε στο 93ο λεπτό του αγώνα με την Άλκμααρ.

• Έχουν αρχίσει να στραβώνουν στον ΠΑΟΚ με τον Ολλανδό τεχνικό επειδή βλέπουν ότι λείπουν η συνέχεια και η συνέπεια από τις περισσότερες επιλογές του. Με συνέπεια, βέβαια, να ψάχνει ο «δικέφαλος» την αγωνιστική ταυτότητά του.

• Ο Στέφενς, βέβαια, έχει εξήγηση για την αγωνιστική πτώση της ομάδας του. Αποδίδει την κοιλιά στις απανωτές αγωνιστικές υποχρεώσεις και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες παίζουν από τα μέσα Ιουλίου όταν υποχρεώθηκαν να δώσουν δύο αγώνες με τη Μέταλιστ του Χάρκοβο και άλλους τόσους με τη Σάλκε.

• «Είναι φυσιολογική η κόπωση, το μπούκωμα κάποιων παικτών, οι οποίοι παίζουν τρεις μήνες και σε πολλές περιπτώσεις δίνουν τρεις αγώνες την εβδομάδα», υποστηρίζει ο Στέφενς σε κάθε ευκαιρία. Το θέμα είναι ότι οι απαιτήσεις στην Τούμπα έχουν αυξηθεί και όσο συνεχίζονται οι εμφανίσεις σαν κι αυτές στο δεύτερο ημίχρονο με την Άλμααρ, τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

• Στον Στέφενς χρεώνουν μεταξύ άλλων και την αδυναμία του να ενσωματώσει στο παιχνίδι της ομάδας παίκτες όπως ο Τζαβέλλας και ο Νίνης. Επένδυσε πολλά ο Ιβάν Σαββίδης στην απόκτηση των δύο Ελλήνων διεθνών και όσο τους βλέπει να σέρνονται, τόσο αυξάνεται η αμφισβήτησή του για τις ικανότητες του Ολλανδού προπονητή.

• Το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με τη μεγάλη προκαταβολή που έχει εισπράξει ο Στέφενς. Γι’ αυτό και επιχείρησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να υποβαθμίσουν την αντιπαράθεση του Ολλανδού τεχνικού με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ έπειτα από το ματς με τον ΟΦΗ.

• Για τον Στέφενς θα αποδειχθεί καταλυτικός ο Οκτώβριος. Όπως αποδείχθηκε καταστροφικός ο Σεπτέμβριος για τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης.

• Από το καλοκαίρι είχαμε αναδείξει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Θεσσαλό τεχνικό και τους μεγαλομετόχους της αρκαδικής ΠΑΕ, τον Δημήτρη Μπάκο και τον Γιάννη Καϋμενάκη. Αν και τον Τσιώλη έβλεπε πρώτος με μισό μάτι ο Γιώργος Μποροβήλος.

• Το τρομερό με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό ήταν ότι το μεσημέρι της Δευτέρας έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη ως προπονητής του Αστέρα και την ίδια ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ είχαν ήδη ετοιμάσει τη λύση του συμβολαίου του. Περίμεναν, ωστόσο, να αποχωρήσει από τον ραδιοφωνικό αέρα και όταν το αντιλήφθηκαν τον κάλεσαν να υπογράψει την έκδοση του διαζυγίου.

• Το χάσμα μεταξύ του Τσιώλη και των πρώην εργοδοτών του δημιουργήθηκε από την άρνηση του προπονητή να επιτεθεί στους διαιτητές που υποτίθεται ότι αδίκησαν τον Αστέρα. Αλλά και στην τακτική του να εμπιστεύεται στη βασική 11άδα τους παίκτες που γνώριζε και όχι εκείνους που ήρθαν το καλοκαίρι ως προσωπικές επιλογές των μεγαλομετόχων.

• Παράλληλα, πλήρωσε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τη δημιουργία ισχυρής παροικίας από τους Αργεντινούς, οι οποίοι λύνουν και δένουν στα αποδυτήρια του Αστέρα επειδή εκτός των άλλων απολαμβάνουν και την εκτίμηση των μεγαλομετόχων. Όσο, λοιπόν, επέμενε ο Τσιώλης σε ελληνικές ή ευρωπαϊκές λύσεις, τόσο αυξανόταν η γκρίνια των Αργεντινών και κυρίως των πρωτοκλασάτων αποκτημάτων, του Γκρατσίνι και του Καράσκο.

• Στην πιάτσα των ατζέντηδων άρχισαν ήδη τα στοιχήματα και για την επόμενη ομάδα του Τσιώλη, αλλά και για τον προπονητή που πρόκειται να τον ακολουθήσει στο ταμείο ανεργίας. Στην κούρσα εμφανίζονται ήδη δύο ονόματα, του Σάββα Παντελίδη και του Μαρίνου Ουζουνίδη.

• Ο πρώτος πληρώνει τις διαφορές που υπάρχουν στα Γιάννενα ανάμεσα στους οπαδούς που έχουν χωριστεί σε υποστηρικτές του Γιώργου Χριστοβασίλη και σε αμφισβητίες του, ενώ παράλληλα έχασε τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια μετά από την επιστροφή του Τόμας Ντε Βινσέντι.

• Τα προβλήματα είναι διαφορετικά για τον Ουζουνίδη κι έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα. Ο Πλατανιάς αγνοεί τη νίκη στη Σούπερ Λίγκα, αν και στα περισσότερα ματς είχε αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

• Στα Χανιά ακούγεται έντονα ότι ο Ουζουνίδης θα χαιρετούσε από την περασμένη Δευτέρα εάν δεν πραγματοποιούσε ο Πλατανιάς καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανθρακικό και πολύ περισσότερα εάν δεν έσωζε ο Ναζλίδης τον βαθμό της ισοπαλίας. Από ‘δω και πέρα, όμως, ο Εβρίτης τεχνικός θα δίνει εξετάσεις σε κάθε ματς.


Σχολιάστε εδώ